Reply to this topicStart new topic
> Denon pma-1500ae problem z wlaczaniem, Problem z wlaczaniem - mrygajaca dioda.
lolo2
post 5.09.2016, 19:49
Post #1


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 41
Dołączył: 15.02.2016
Miejscowość: Pomorskie
Nr użytkownika: 25 392


Witam
Mam problem ze wzmacniaczem pma-1500ae.

Problem polega na tym ze gdy chce go wlaczyc to po czasie gdy powinna sie zapalic zielona dioda to zaczyna mrugac czerwona dioda. Jest to niby tryb ochronny denona.
Problem ten tez znany na avr denonach jako "red light blinking".

W moim przypadku musze wylaczyc i wlaczyc kilka.razy wzmacniacz i za ktorys tam razem zaskoczy i sie wlaczy. Czasem ale zadko po wlaczeniu (nawet gdy volume jest na min) puszcza dzwiek na.glosniki w postaci pisku bardzo glosnego. Wtedy znowu musze go wylaczyc i probowal wlaczyc ponownie.

Sytuacja ta ma tez miejce gdy wszystkie kable sa odpiete. Wzmak na samym zasilaczu.

Ma ktos jakis pomysl co sprawdzic, co moze byc wina? Albo zna jakis dobry tani serwis co zna sie na tym przypadku?












Podejrzany jest dla mnie ten szklany bezpiecznik na zasilaniu 2 fota. Ma coś czarnego w środku. Tak powinno być?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lolo2
post 5.09.2016, 19:50
Post #2


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 41
Dołączył: 15.02.2016
Miejscowość: Pomorskie
Nr użytkownika: 25 392


Dodaje next foty bo nie moglem w jednym temacie.


















Moze komus cos sie zuci w oczy co sprawdzic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lolo2
post 5.09.2016, 19:51
Post #3


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 41
Dołączył: 15.02.2016
Miejscowość: Pomorskie
Nr użytkownika: 25 392




















Go to the top of the page
 
+Quote Post
jacek75
post 5.09.2016, 20:35
Post #4


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Moderator
Postów: 4 000
Dołączył: 7.10.2013
Miejscowość: Łódź
Nr użytkownika: 17 002


Są bezpieczniki zwłoczne T i szybkie F . Te zwłoczne mają taką kuleczkę i jak chyba można domyślić się z nazwy odpowiada za nieco wolniejszy czas działania( tak mi się wydaje). Bezpiecznik jest cały, albo jest spalony, więc za ten opisany objaw raczej nie odpowiada.
Jak chcesz jednak wymienić to na o takich samych, lub bardzo podobnych parametrach A i V .(Choć są ponoć różne szkoły co do wartości A).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lolo2
post 5.09.2016, 20:50
Post #5


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 41
Dołączył: 15.02.2016
Miejscowość: Pomorskie
Nr użytkownika: 25 392


No fakt bezpiecznik albo jest spalony albo nie, wiec wzmak zepsolby sie calkowicie. A jest taka sytuacja ze za ktorys tam wlaczeniem zadziala...

Jakis namiar na serwis? Bo troche szkoda wzmacniacza z 1500zl jest wart, a nie usmiecha mi sie nowego kupowac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
smisnykolo
post 6.09.2016, 11:03
Post #6


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 37
Dołączył: 13.07.2016
Miejscowość: Łódź
Nr użytkownika: 26 394


uzupełnij w profilu skąd jesteś.


--------------------
PC > AIM SC808 > Alphard Da Vinci > Grundig Fine Arts V3 > W250 > Dali 103
CD Sony CDP-395
Technics SB-CA1060
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lolo2
post 6.09.2016, 19:56
Post #7


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 41
Dołączył: 15.02.2016
Miejscowość: Pomorskie
Nr użytkownika: 25 392


Pomorskie okolice Bytowa.

Nie ma zadnych serwisow denona godnych polecenia?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1angel
post 7.09.2016, 07:41
Post #8


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Użytkownicy
Postów: 9 028
Dołączył: 8.07.2008
Miejscowość: Kielce
Nr użytkownika: 2 264


To nie musi być serwis Denona. Mnie w Kielcach sprzęt naprawia serwis audio - video - AGD.
Ważniejsze jest, czy w danym serwisie jest ktoś kumaty, czy też na sztukę icon_mrgreen.gif


--------------------
Audiolub, Audiofeel czy jednak Audiofil, dyskusja na temat człowieka, muzyki, sprzętu audio.
http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=42222

W sprawie wyboru i konfiguracji sprzętu proszę nie pisać na PW. Od tego jest forum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lolo2
post 7.09.2016, 17:05
Post #9


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 41
Dołączył: 15.02.2016
Miejscowość: Pomorskie
Nr użytkownika: 25 392


Mialem dane wzmaka do elektronikow. Niby plytka srodkowa jest peknieta i koszt naprawy ... przewyzsza.... Gdzie tam widac peknieta plytke to nie mam bladego pojecia.

I dziwne ze za ktoryms razem sie zalacza, dzisiaj 20razy wlaczalem wylaczalem i zadzialalo.

Cos mi sie zdaje ze niedlugo zostane z glosnikami bez wzmacniacza.... icon_sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.12.2016, 19:37
Audio - grudzień 2016

Strefa Magazynu

Audio 12/2016

Rynek audio zmienia się szybko i podąża w różnych kierunkach. Zmiany te czasami zaskakują nawet ekspertów i najbardziej doświadczone firmy, dlatego nie chcąc zostać w tyle, coraz częściej reagują one jak najszybciej.

Odbierz prezent

Zamów prenumeratę miesięcznika
Audio, a otrzymasz wybraną
przez siebie płytę z naszej kolekcji!