Reply to this topicStart new topic
> Wybory interkonektu, melodika MD2R 0,5m czy QED QE6100 0,6m
kecaj6508
post 19.09.2016, 16:06
Post #1


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821


Stoję przed wyborem, a możliwości testu nie mam.Cenowo są podobne mają połączyć hybrydową TAGA HARMONY HTA700B z DCD DENON 755AR po gruntownym tuningu
Tuning sprzętu uwzględniał:
- wymianę większości kondensatorów na audiofilskie
- zamontowano Jitter Clock z oddzielnym zasilaniem
- nowe wzmacniacze operacyjne OPA2107AP zamontowane na podstawkach
- nowe profesjonalne gniazda RCA
- profesjonale gniazdo zasilające
- wytłumienie obudowy mata bitumiczną
Kolumny podstawkowe CASTLE KNIGHT 2 stoją na oryginalnych standach CASTLE...
Interkonekt chcę wymienić, bo mam drut za 20PLN. Słucham jazz, damskie wokale, muzę akustyczną...
a więc kto słuchał niech pomoże MELODIKA MD2R05 czy QED QE6100...taki mam budżet, ewentualnie coś do 200PLN...??????
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jacek75
post 19.09.2016, 18:35
Post #2


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Moderator
Postów: 4 000
Dołączył: 7.10.2013
Miejscowość: Łódź
Nr użytkownika: 17 002


CYTAT(kecaj6508 @ 19.09.2016, 17:06 ) *
Interkonekt chcę wymienić, bo mam drut za 20PLN. Słucham jazz, damskie wokale, muzę akustyczną...
a więc kto słuchał niech pomoże MELODIKA MD2R05 czy QED QE6100...taki mam budżet, ewentualnie coś do 200PLN...??????


Czyli opcje , melodika i qed, bo teraz masz konekt za 20 zł ? Musisz sobie zdawać sprawę, że możesz nie usłyszeć różnicy między jakimś np prolinkiem za 20zał a np. melodiką bo mogą mieć podobny zakres tonalny.

Inna rzecz czy ta Taga jest na tyle przejrzysta że usłyszysz różnicę?
Jakiej zmiany oczekujesz po kablu, kablach ? Cieplej, czy chłodniej analityczniej ?
Według mnie więcej byś ugrał zmianą kabli głośnikowych, niż konektach, różnica na jakąś posrebrzankę jest dość namacalna, pytanie wraca jakiej zmiany oczekujesz.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kecaj6508
post 19.09.2016, 19:08
Post #3


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821


Jak już pisałem, słucham dużo wokali, ale one nie są na pierwszym planie ale gdzieś z tyłu-że tak napiszę...kable głośnikowe mam klotz4mm^ 3 metry każdy...
może problem leży w tym, że kolumny stoją 170cm od siebie (wąski pokoik) br mają z tyłu ale tam do ściany mają spokojnie 1,2 metra...dźwięk jest "skotłowany" nie można odnaleźć poszczególnych instrumentów (ale jak gra gitara i wokal-to jest super)...próbowałem różnych skręceń w ustawieniu kolumn i nic nie pomaga...przed lewą kolumną w odległości 1,5 metra stoi akwarium (odstaje 45cm od ściany przy której stoi kolumna)...słucham niezbyt często ale wtedy akwarium przykrywam cienką kołdrą hehe...a może po prostu muszę przejść na słuchawki???...

Ten post edytował RoRo 19.09.2016, 21:02
Powód Edycji: Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wpszoniak
post 19.09.2016, 19:37
Post #4


MASTER AUDIO
**********

Grupa: Użytkownicy
Postów: 738
Dołączył: 18.06.2015
Miejscowość: Bytom
Nr użytkownika: 22 243


CYTAT(kecaj6508 @ 19.09.2016, 20:08 ) *
może problem leży w tym, że kolumny stoją 170cm od siebie (wąski pokoik) br mają z tyłu ale tam do ściany mają spokojnie 1,2 metra..

Kacaj, a jaka jest odległość kolumn głośnikowych od ścian bocznych? Rozważ też przestawienie rybek gdzieś poza pierwsze odbicia fal akustycznych. Odległość od ścian bocznych możesz spokojnie zwiększyć kosztem bazy... Spróbuj zbliżyć do siebie oba głośniki.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kecaj6508
post 19.09.2016, 20:14
Post #5


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821


Za rok, w wakacje planuję remont, więc z akwarium zrobię porządek. Kolumny od bocznych ścian stoją niestety tylko 25cm...kolumny stoją 170cm od siebie, czy mam je jeszcze zbliżyć???...mam dziwny pokoik 2,05 na 4,85...

Ten post edytował RoRo 19.09.2016, 21:02
Powód Edycji: Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wpszoniak
post 19.09.2016, 20:28
Post #6


MASTER AUDIO
**********

Grupa: Użytkownicy
Postów: 738
Dołączył: 18.06.2015
Miejscowość: Bytom
Nr użytkownika: 22 243


CYTAT(kecaj6508 @ 19.09.2016, 21:14 ) *
.... Kolumny od bocznych ścian stoją niestety tylko 25cm...kolumny stoją 170cm od siebie, czy mam je jeszcze zbliżyć???...mam dziwny pokoik 2,05 na 4,85...

Tak, zbliżaj do siebie i sprawdzaj efekty audio, co 5cm przesunięcia. Zapewne będzie taki moment gdy będzie wyraźnie lepiej niż dalsze przesunięcie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kecaj6508
post 19.09.2016, 20:35
Post #7


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821


...czy w odsłuchu mam zachować odległościową zasadę trójkąta równobocznego, czy kombinować po swojemu???

Ten post edytował RoRo 19.09.2016, 21:04
Powód Edycji: Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RoRo
post 19.09.2016, 21:24
Post #8


Moderator
**************

Grupa: Moderator
Postów: 8 404
Dołączył: 1.11.2007
Miejscowość: Warszawa
Nr użytkownika: 1 299


Równoboczny albo równoramienny...

Najlepiej jeszcze jak uszy słuchacza są na wysokości głośników wysokotonowych albo jest mała różnica w wysokości - jak jest u Ciebie?

Z kabli głośnikowych - szukaj używanych (najlepiej w Twojej okolicy), może będzie możliwość wypożyczenia za kaucją i zwrotu.
Poniżej 200zł kupisz niezły używany kabel Chord Sliverscreen.

Pozdrawiam
PS. Gdzie mieszkasz? Najlepiej uzupełnij tę informację w swoim avatarze...
A jak odpowiadasz na post poprzednika bezpośrednio po nim to najlepiej nie cytuj go w całości (bo to niepotrzebnie przedłuża post), ewentualnie można konkretny fragment.


--------------------
Czasem warto : słuchać ciszy na maxa...
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
ZANIM COŚ NAPISZESZ NA FORUM - PRZECZYTAJ TEMAT "PIERWSZE POSTY"!!! http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html
*********************************************************************
Masz uwagi i pomysły dotyczące ZMIAN NA FORUM - napisz tutaj:
http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...mp;#entry104896
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wpszoniak
post 19.09.2016, 21:26
Post #9


MASTER AUDIO
**********

Grupa: Użytkownicy
Postów: 738
Dołączył: 18.06.2015
Miejscowość: Bytom
Nr użytkownika: 22 243


CYTAT(kecaj6508 @ 19.09.2016, 21:35 ) *
...czy w odsłuchu mam zachować odległościową zasadę trójkąta równobocznego, czy kombinować po swojemu???

Nie ma takiej zasady! Różne źródła, różni producenci (NHT, Vandersteen, Audio Physic) podają rożne metody odszukania optymalnego położenia głośników.
Trzeba bazę, odległość słuchacza od bazy, dogięcie głośników dobrać indywidualnie. Jeśli miałoby to pomóc to u mnie sprawdza się zasada trójkąta równoramiennego, w którym słuchacz jest w odległości 1,5*a od bazy, gdzie a to baza... 1,5a to wysokość trójkąta równoramiennego o podstawie a

Spóźniłem się, RoRo uzupełnił informacje wystarczająco.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kecaj6508
post 19.09.2016, 22:02
Post #10


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821


CYTAT
PS. Gdzie mieszkasz? Najlepiej uzupełnij tę informację w swoim avatarze...

OK! dzieki za uwagi...mieszkam w Pile, tu nie ma żadnego sklepu audio,najbliższy to Poznań (100km) ale ze względu na moją chorobę , niestety siedzę w domu i nie mam możliwości "wypożyczki" jak mówi jakaś tam reklama w TV na odsłuch.
Będę kombinował z ustawieniem kolumn...(ale kusi mnie IC melodika , bo ma ładny kolor i ładnie wygląda...hehe)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wpszoniak
post 19.09.2016, 22:18
Post #11


MASTER AUDIO
**********

Grupa: Użytkownicy
Postów: 738
Dołączył: 18.06.2015
Miejscowość: Bytom
Nr użytkownika: 22 243


Kecaj, wydaje mi się, że ustawienie kolumn głośnikowych da Ci porządany efekt, a później... Zrób sobie przyjemność i kup taki kabel jaki będzie Ci się podobał (wrażenia wzrokowe też ważne!).

PS Ja jak RoRo, stawiam na ładnego...Chorda lub QED!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RoRo
post 19.09.2016, 22:20
Post #12


Moderator
**************

Grupa: Moderator
Postów: 8 404
Dołączył: 1.11.2007
Miejscowość: Warszawa
Nr użytkownika: 1 299


A sprawdzałeś jak w Twoich warunkach lokalowych gra inny zestaw ?
Albo jak Twój sprzęt zagra w innym pokoju?

Pozdrawiam


--------------------
Czasem warto : słuchać ciszy na maxa...
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
ZANIM COŚ NAPISZESZ NA FORUM - PRZECZYTAJ TEMAT "PIERWSZE POSTY"!!! http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html
*********************************************************************
Masz uwagi i pomysły dotyczące ZMIAN NA FORUM - napisz tutaj:
http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...mp;#entry104896
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1angel
post 19.09.2016, 23:55
Post #13


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Użytkownicy
Postów: 9 028
Dołączył: 8.07.2008
Miejscowość: Kielce
Nr użytkownika: 2 264


Jeśli możesz to wklej tu rysunek pokoju z podanymi wymiarami, narysowanym ustawieniem kolumn i Twojego miejsca odsłuchowego.
Odległościami kolumn od ścian bocznych i tylnej, odległością miejsca odsłuchowego od kolumn i ściany za tym miejscem.
Pokaż na rysunku jakie są meble w pokoju. gdzie jest dywan albo wykładzina (o ile są)?
Tak będzie najlepiej, bo nieraz można coś sobie źle wyobrazić i nieodpowiednio coś Ci próbować radzić.

Zasada trójkąta równobocznego albo równoramiennego jest o tyle zasadą, że zawsze powinien być trójkąt o ile odsłuch ma być prawidłowy.
Tylko wymiary tych ramion w stosunku do podstawy (odległości pomiędzy kolumnami) mogą się różnić.
Więc ogólna zasada jest, a nie, że jej nie ma icon_confused.gif:
Dobre ustawienie kolumn, akustyka są na pewno znaczące dla jakości brzmienia, budowania przez zestaw prawidłowej sceny stereo.

Interkonekty i kable głośnikowe można jak najbardziej kupić, ale jak koledzy napisali trzeba kupić wiedząc co się chce osiągnąć.
Kable głośnikowe Klotz to znane zamulacze brzmienia, więc one mogły Ci zrobić niezłą "kluchę" w dźwięku, scenie stereo.
Na początek proponuję kupić Ci jakieś dobre i niedrogie, przejrzyste kable głośnikowe. Może być przejrzysty Chord lub Qed.
Oczywiście kabli szukaj używanych, bo nie ma sensu płacić za nowe jeśli można kupić w takim samym budżecie lepsze, używane.

Interkonekty zostaw na później, gdy już zrobisz co można z ustawieniem kolumn, adaptacją akustyczną pomieszczenia (czekam na rysunek lub zdjęcia dookólne pokoju) i posłuchasz choć tydzień a lepiej dwa na innych, lepszych kablach głośnikowych.
No i niekoniecznie interkonekty muszą to być Melodika. Żarty żartami, wygląd wyglądem, ale kable mają przede wszystkim podawać dźwięk tak, jak lubisz. A jakie to będą kable, jeszcze się okaże.


--------------------
Audiolub, Audiofeel czy jednak Audiofil, dyskusja na temat człowieka, muzyki, sprzętu audio.
http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=42222

W sprawie wyboru i konfiguracji sprzętu proszę nie pisać na PW. Od tego jest forum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kecaj6508
post 20.09.2016, 10:10
Post #14


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821



Jak widzisz na zdjęciu (chyba jest zdjęcie?) za dużo to nie mogę zrobić. To na dole po prawej to moje wyrko 2m, po lewej akwarium 1,2m a za nim komoda z dużą ilością wysokich roślin...
Załączona miniatura
Załączony obrazek
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1angel
post 20.09.2016, 22:49
Post #15


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Użytkownicy
Postów: 9 028
Dołączył: 8.07.2008
Miejscowość: Kielce
Nr użytkownika: 2 264


No tak, nie jest najciekawiej z rozstawieniem kolumn w pokoju. Choć akwarium jeśli dobrze widzę nie stoi w miejscu pierwszych odbić dźwięku, ale trochę dalej. Lecz perspektywa zdjęcia mogła mnie zmylić.
Na podłogę by się przydał jakiś dywanik, bo goła jak święty turecki.
Spróbuj rzecz jasna "pojeździć" kolumnami po pokoju jak radzi Wpszoniak. Posłuchaj też z większym kątem skręcenia kolumn do środka w osi pionowej. Też stopniowo ustalając najlepszy do odsłuchu kąt.

Castle Knight powinny dobrze odtwarzać średnicę, wokale. Wzmacniacz raczej też. Być może wybitnie się nie zgrały?
Próbowałeś w swoim pokoju grać na innym wzmacniaczu z tymi kolumnami albo na innych kolumnach?

Kable oczywiście możesz wypróbować. Takie lepsze zawsze się przydadzą. nie do każdego systemu mogą później pasować.
Interkonekt także rzecz jasna warto wymienić, ale jak pisałem po posłuchaniu innych głośnikowych.


--------------------
Audiolub, Audiofeel czy jednak Audiofil, dyskusja na temat człowieka, muzyki, sprzętu audio.
http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=42222

W sprawie wyboru i konfiguracji sprzętu proszę nie pisać na PW. Od tego jest forum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kecaj6508
post 21.09.2016, 07:03
Post #16


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821


Dzięki za uwagi odnośnie pisania postów...Akwarium stoi dokładnie 120cm przed kolumną i 45cm odstaje od ściany. Między kolumnami a łóżkiem jest też 120cm odległości gołej podłogi, więc co ja tam rzucę? serwetkę? Kolumny też ustawiałem na wszelaki sposób...a może jestem zbyt wymagający względem tak skromnego systemu??? poprzednio grały MONITOR AUDIO BRONZE 2 z amplitunerem denona, później z obecną Tagą...teraz jest troszkę lepiej, ale to dzięki Castlom...Zasugerowałeś, że moje kable głośnikowe Klotz4mm^ zamulają, po zastanowieniu się, teraz szukam QED 2,5mm^, tylko nie wiem czy z konfekcją czy gołe. Teraz mam kable gołe, jestem w przekonaniu że wszystko co staje na drodze sygnału coś mu zabiera-to oczywiście moje zdanie laika...
Dzięki za podpowiedzi i uwagi. Pozdrawiam. (OCZYWIŚCIE CAŁY CZAS JESTEM OTWARTY NA RÓŻNORAKIE UWAGI).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1angel
post 21.09.2016, 12:32
Post #17


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Użytkownicy
Postów: 9 028
Dołączył: 8.07.2008
Miejscowość: Kielce
Nr użytkownika: 2 264


Nie wiem czemu miała służyć uwaga?
CYTAT
Między kolumnami a łóżkiem jest też 120cm odległości gołej podłogi, więc co ja tam rzucę? serwetkę?

Możesz rzucić nawet kawałek papieru toaletowego jeśli sprawi Ci to radość. Ale jeśli poważnie tu dyskutujemy, to nie wierzę, że nie wiesz, iż w każdym salonie typu "Świat dywanów" dostaniesz dywaniki o wymiarach od powiedzmy 40 x 50 cm do kilkumetrowych. icon_cool.gif

Oczywiście że każdy element na drodze sygnału jakoś go degraduje. Jeśli jest taka możliwość i kable tego nie wymagają (z racji swojej konstrukcji), to można wpinać gołe końcówki. No, chyba że dostałbyś używane kable QED z końcówkami Airloc. Są na tyle solidne, że naprawdę nie powinny słyszalnie nic pogorszyć. Tym bardziej, że mając dobrą powierzchnię styku z gniazdem, mogą ją mieć większą niż niezakonfekcjonowane kable.

Możesz usunąć funkcją Edytuj jeszcze ten cytat z postu #14. Dzięki.


--------------------
Audiolub, Audiofeel czy jednak Audiofil, dyskusja na temat człowieka, muzyki, sprzętu audio.
http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=42222

W sprawie wyboru i konfiguracji sprzętu proszę nie pisać na PW. Od tego jest forum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kecaj6508
post 21.09.2016, 13:31
Post #18


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821


...hmmm...to nie była uwaga, a nieumiejętne walnięcie tekstu w ramach rozładowania napięcia icon_redface.gif
...ale odebrałeś to inaczej. OCZYWIŚCIE ŻE DYSKUSJĘ PROWADZĘ POWAŻNIE. Dywanik 120x80 już jest na swoim miejscu, ale będzie zmieniony na większy i w innej kolorystyce... Trochę szukałem w internecie i nie znalazłem używanego głośnikowego QED'a aby miał 3m. Dzwoniłem do salonu firmowego denona i za 550PLN sprzedają mi 2x3m QED QE1412 z konfekcją (zaciskane) + interkonekt QE6110.....hmmm ???...teraz obawiam się czy nie będzie "za ciepło i milusińsko"...ale jak nie sprawdzę , nie będę wiedział... icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jacek75
post 21.09.2016, 15:35
Post #19


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Moderator
Postów: 4 000
Dołączył: 7.10.2013
Miejscowość: Łódź
Nr użytkownika: 17 002


Co do dywanika na podłodze to połóż w tym miejscu złożony koc i porównaj prezentację kilka kawałków na różnej głośności z kocem i bez. icon_wink.gif
Ja mam większy pokój i jak dywan zdejmę jest słyszalnie gorzej, pogłosy, nakładanie się niektórych pasm, mimo tegoo że w oknie są firanki, zasłony, miękkie wypoczynki.

Miałem Qed srebrzankę silver aniversary 25th z airlockami i te sprawiły że dźwięk był ostrzej ciosany, chłodniejszy, selektywniejszy, różnica była słyszalna . Podpięcie tego kabla na jedną kolumnę, a na drugiej była Melodika PR dała słyszalną różnicę.
Teraz mam nieprzyzwoicie niedrogie Norstone classic white 250 i dobrze się sprawdzają, przejrzyste brzmienie, ale bez chłodu srebra.
Jest więcej niedrogich posrebrzanek, zresztą Qed silver też nie jest drogi, a ma dość zaawansowaną budowę wewnętrzną.Popatrz też na Van den Hul The Clearwater, Monkey cable, Oehlbach Silverline25, nawet hurtownia elektroniczna Konrad ma taki swój posrebrzany i tani.
Na rynku wtórnym też się zdarzają , problemem może być trafienie odpowiednio długiego odcinka.

Zmiana ( odpowiednia) kabla głośnikowego jest chyba jednak nieco lepiej wyłapywalna niż zamiana RCA.
Moim zdaniem takie " łagodzące" rca z tanich to Prolink, Veoz, podobne opinie ma właśnie klotz ( odnosi się to też do głośnikowych, ale nie mam, nie znam) mam też jakiegoś Bridge i on gra jakby detaliczniej od tamtych, Mam też wireworlda luna7 . Różnica między luną7 a np. prolinkiem jest do wyłapania, luna 7 ma więcej powietrza w muzyce, a prolink jest jakby zmatowiony, luna ma miedziane wtyki, a prolink jakiś standardowe odlewy pozłotkowane, i luna7 gra jakby ułamek db głośniej, niemniej są to maluteńkie różnice.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1angel
post 21.09.2016, 23:38
Post #20


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Użytkownicy
Postów: 9 028
Dołączył: 8.07.2008
Miejscowość: Kielce
Nr użytkownika: 2 264


Kecaj6508, nie przejmuj się tak moim wpisem. Wbrew temu co piszą niektórzy mam poczucie humoru.
Ale wolałem się upewnić, czy nie cwaniakujesz icon_cool.gif
Wydaje mi się, że z QEDami nie będzie za ciepło i milusińsko. Bo niby dlaczego?

Jacek75
, ładnie to opisałeś. Dodam tylko, że pewne niewielkie różnice/zmiany w brzmieniu/dźwięku są w zależności od systemu (jego jakości),
wrażliwości, potrzeb, inaczej odbierane. To, co dla kogoś będzie minimalne i nieznaczne, dla kogoś innego może stanowić podstawę do zdecydowanych zmian.


--------------------
Audiolub, Audiofeel czy jednak Audiofil, dyskusja na temat człowieka, muzyki, sprzętu audio.
http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=42222

W sprawie wyboru i konfiguracji sprzętu proszę nie pisać na PW. Od tego jest forum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kecaj6508
post 22.09.2016, 17:04
Post #21


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821


W przyszłym tygodniu dostanę QEDY (IC i głośnikowe) ale wyszukałem w dwóch różnych salonach (wyszło taniej), jednak niektórzy biorą ceny z księżyca!!!
i napiszę jaki to jestem zadowolony z dźwięku...nie wyobrażam sobie inaczej...
Dziękuję Wszystkim którzy "maczali w tym palce" ...
...a więc... do przyszłego tygodnia icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kecaj6508
post 28.09.2016, 18:32
Post #22


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 10
Dołączył: 19.09.2016
Miejscowość: Piła
Nr użytkownika: 26 821


...no i kupiłem...interkonekt SUPRA DUAL i kable głośnikowe SUPRA PLY 3,4...i...jestem zadowolony (jeszcze tylko zmienię dywan) i jestem w takim wieku że już z tym zostanę...(aha-jeszcze "walczę" z rodziną o zamianę na większy pokój, wtedy to już by było spełnienie wszystkich realnych marzeń)...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.12.2016, 19:34
Audio - grudzień 2016

Strefa Magazynu

Audio 12/2016

Rynek audio zmienia się szybko i podąża w różnych kierunkach. Zmiany te czasami zaskakują nawet ekspertów i najbardziej doświadczone firmy, dlatego nie chcąc zostać w tyle, coraz częściej reagują one jak najszybciej.

Odbierz prezent

Zamów prenumeratę miesięcznika
Audio, a otrzymasz wybraną
przez siebie płytę z naszej kolekcji!