Reply to this topicStart new topic
> Problem z podłączeniem subwoofera
Marcin1321
post 13.10.2016, 07:14
Post #1


DEBIUTANT
*

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2
Dołączył: 13.10.2016
Nr użytkownika: 26 983


Witam.
Na początku zaznaczę że jestem laikiem który zapragnął mieć w domu kino domowe.
Posiadam kino domowe z Amplitunerem Yamaha HTR 2067.
2 dni temu zakupiłem subwoofer Wharfedale WH-210 i tu zaczęły się schody.
Szukając amplitunera szukałem modelu który będzie automatycznie załączał się wraz z włączeniem amplitunera.
Mój problem polega na tym że jak włączę przycisk AUTO POWER to po pierwsze subwoofer nie załącza się wraz z amplitunerem,
a poza tym nawet jak włączę go ręcznie to po około 2 minutach i tak się wyłącza
pomimo że kino domowe cały czas działa i podaje sygnał do subwoofera (np. oglądam mecz)
dodam że subwoofer mam podłączony poprzez kabel 2 RCA - 1 RCA
Proszę o pomoc co muszę zrobić aby ten subwoofer działał jak należy to znaczy załączał się i wyłączał wraz z amplitunerem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 13.10.2016, 08:59
Post #2


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Witaj,

Jest to kwestia ustawień.
Na subie daj auto i w kwestii suba to wystarczy.
Na amplitunerze musisz włączyć funkcję double bass, bass main +lfe czy coś podobnego. Nie miałem tego modeku na stanie to nie wiem dokładnie.

Chodzi o to że sygnał na subwoofer nie idzie w trybie stereo. Radia muzyki czy tv.
Jeśli puścił byś mu sygnał po HDMI dolby czy DTS to on się uruchomi.
Włączając funkcje że sub ma grać zawsze będzie się włączał i wyłączał razem z ampli.

W razie pytań zapraszam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcin1321
post 13.10.2016, 09:59
Post #3


DEBIUTANT
*

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2
Dołączył: 13.10.2016
Nr użytkownika: 26 983


CYTAT(S4Home @ 13.10.2016, 08:59 ) *
Witaj,

Jest to kwestia ustawień.
Na subie daj auto i w kwestii suba to wystarczy.
Na amplitunerze musisz włączyć funkcję double bass, bass main +lfe czy coś podobnego. Nie miałem tego modeku na stanie to nie wiem dokładnie.

Chodzi o to że sygnał na subwoofer nie idzie w trybie stereo. Radia muzyki czy tv.
Jeśli puścił byś mu sygnał po HDMI dolby czy DTS to on się uruchomi.
Włączając funkcje że sub ma grać zawsze będzie się włączał i wyłączał razem z ampli.

W razie pytań zapraszam






Kolego jak już wyżej wspomniałem jestem laikiem i nie bardzo wiem jak mienić te ustawienia, szukalłm ale nic podobnego nie znalazłem.
podeślij mi proszę twój adres email wyślę Ci instrukcję do mojego amplitunera może tam zerkniesz i powiesz mi która opcję mam zmienić
Czy jest taka opcja ???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 13.10.2016, 14:24
Post #4


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Spoko. Jak Znajdę chwilę czasu poszukam ci tego ustawienia. Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.12.2016, 21:45
Audio - grudzień 2016

Strefa Magazynu

Audio 12/2016

Rynek audio zmienia się szybko i podąża w różnych kierunkach. Zmiany te czasami zaskakują nawet ekspertów i najbardziej doświadczone firmy, dlatego nie chcąc zostać w tyle, coraz częściej reagują one jak najszybciej.

Odbierz prezent

Zamów prenumeratę miesięcznika
Audio, a otrzymasz wybraną
przez siebie płytę z naszej kolekcji!