Reply to this topicStart new topic
> Spotify Pomocy
bombel6622
post 27.11.2016, 21:15
Post #1


STAŁY BYWALEC
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 58
Dołączył: 8.02.2016
Nr użytkownika: 25 314


Witam. Prosze o porade jak uruchomic Spotify na moim Onkyo 616. Amplituner podłaczony jest kablem do routera. Spotify jest wykupiony premium, działa jak szukam przez amplituner ale chciałbym sterowac przez laptopa a nie widzi urzadzenia. Na forach pisza cos o DLNA ale nie wiem jak to zrobiic.Prosze o porade dla typowego amatora
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bombel6622
post 28.11.2016, 09:31
Post #2


STAŁY BYWALEC
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 58
Dołączył: 8.02.2016
Nr użytkownika: 25 314


Dodam ze na komputerze zrobiłem ustawienia DLNA w windows media player i moge puszczac muzyke z laptopa na amplituner ale spotify dalej nie widzi amplitunera tylko komputer i telefon.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 28.11.2016, 11:47
Post #3


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 823
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Kurcze w przypadku telefonu sprawa jest prostsza. Z komputera nie podłączaliśmy.
Postaram się to sprawdzić.
Rozumiem że w Media Playerze Spotify jest ? tylko nie przesyła dźwięku na urządzenie? Idzie przez głośniki komputera?
Daleko stoi komputer od urządzenia?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bombel6622
post 28.11.2016, 16:40
Post #4


STAŁY BYWALEC
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 58
Dołączył: 8.02.2016
Nr użytkownika: 25 314


Spotify nie widzi amplitunera, widzi tylko komputer i telefon. Dzwiek mozna puszczac na komputer lub telefon. Jesli wyłacze spotify i włacze na kompie media playera to dźwięk leci na amplituner bez problemu. Wszystkie urzadzenia sa w jednej sieci bo na kompie widze tez amplituner. Moze trzeba zrobic aktualizacje amplitunera? Jesli na kompie mam wlaczonego spotify to na amplitunerze tez mam wlaczyc aplikacje spotify czy aplikacje dlsn? Nadmieniam ze jak wlacye aplikacje spotify na ampli i szukam przez ampli to dziala bez problemu ale ja chce sterowac muyzka z kompa

Moge tez sterowac z telefonu ale gdy wlacze spoti na tel to tez nie widzi amplitunera widzi tylko kompa i moge tam przesylac dzwiek





CYTAT(S4Home @ 28.11.2016, 11:47 ) *
Kurcze w przypadku telefonu sprawa jest prostsza. Z komputera nie podłączaliśmy.
Postaram się to sprawdzić.
Rozumiem że w Media Playerze Spotify jest ? tylko nie przesyła dźwięku na urządzenie? Idzie przez głośniki komputera?
Daleko stoi komputer od urządzenia?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 29.11.2016, 12:05
Post #5


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 823
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Wow trochę śe zamotalem.
Wlaczasz spotify i na kompie i na amplitunerze i czy wtedy w opcjach spotify masz możliwość puścić dźwięk na inne urządzenie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bombel6622
post 29.11.2016, 13:39
Post #6


STAŁY BYWALEC
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 58
Dołączył: 8.02.2016
Nr użytkownika: 25 314


Wlaczam spoti na komputerze i na ampli i w telefonie. Spoti w kompie i telefo ie widzi sie nawzajem i mozna na nich puszczac muze a nie widzi ampli komp ani tel a chodzi mi właśnie zeby sluchac przez ampli. Dodam ze gdy wlacze windows media player na kompie to w sieci widac amplituner i mozna na niego puszczac muzyke z kompa poprzez wspolna siec





CYTAT(S4Home @ 29.11.2016, 12:05 ) *
Wow trochę śe zamotalem.
Wlaczasz spotify i na kompie i na amplitunerze i czy wtedy w opcjach spotify masz możliwość puścić dźwięk na inne urządzenie?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 29.11.2016, 14:22
Post #7


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 823
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Czyli z telefonu też nie widzi?
Update na amplitunerze softu zrób.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bombel6622
post 29.11.2016, 17:34
Post #8


STAŁY BYWALEC
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 58
Dołączył: 8.02.2016
Nr użytkownika: 25 314


Ok zrobie. Na stronie onkyo jest nowsze oprogramowanie z 2015 roku o koncowce 500 a moje ma 400. Tylko nie chce zaczac pobierac online wiec sprobuje z usb
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 30.11.2016, 11:54
Post #9


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 823
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Jak wchodzisz w opcje amplitunera i upgrejd softu to nie chce pobierać?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bombel6622
post 4.12.2016, 10:36
Post #10


STAŁY BYWALEC
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 58
Dołączył: 8.02.2016
Nr użytkownika: 25 314


nie chce pobrac klikam ok na pilocie i nic nie idzie niestety.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bombel6622
post 4.12.2016, 18:54
Post #11


STAŁY BYWALEC
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 58
Dołączył: 8.02.2016
Nr użytkownika: 25 314


Po zrobieniu aktualizacji softu ampli wszystko działą bez zarzutu. Dzieki bardzo za porady. Mam jeszcze jeden problem. W zeszłym tygodniu gosc załorzył mi nowy dekoder cyfrowego polsatu evobox jakas nowosc i podczas właczenia internetu np youtube w TV pokazuje sie komunikat ze połaczenie Anynet+ zostało rozłaczone na amplitunerze przełanczaja sie automatycznie sat i cabl i dziek przerywa nie idzie rowno z obrazem. Po odłaczeniu dekodera wszystko działa dobrze. Dodam ze na starym dekoderze nie bylo problemu
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.12.2016, 23:07
Audio - grudzień 2016

Strefa Magazynu

Audio 12/2016

Rynek audio zmienia się szybko i podąża w różnych kierunkach. Zmiany te czasami zaskakują nawet ekspertów i najbardziej doświadczone firmy, dlatego nie chcąc zostać w tyle, coraz częściej reagują one jak najszybciej.

Odbierz prezent

Zamów prenumeratę miesięcznika
Audio, a otrzymasz wybraną
przez siebie płytę z naszej kolekcji!