Audio - portal internetowy opisujący sprzęt stereo, hi-fi, hi-end,kino domowe
Hi-Fi • Hi-End • Muzyka • Kino domowe • Video      
Obecnie jest: gości online
Napisz 10 rzeczowych postów i zgarnij
jeden z wyśmienitych krążków kolekcji Audio.

Zobacz nowe płyty!
IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> WASZE ULUBIONE FILMY w wiadomym formacie...
fania
post 16 10 2008, 19:36
Post #31

DEBIUTANT
*

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 2,673

nie polecam tego filmu Batman, nudny i nie wiadomo o co chodzi
Go to the top of the page

+Quote Post
muzyczny_gość
post 20 10 2008, 09:23
Post #32

Moderator

Grupa: Moderator
Nr użytkownika: 949

u mnie wczoraj zagościł film : Elegia
sabel Coixet - pomiędzy Almodovarem a Allenem

Każdy reżyser czeka na taki moment w swojej pracy twórczej, kiedy doceni go nie tylko rodzima publiczność, ale i widzowie zza gór i rzek. Być może Isabel Coixet nie zdążyła jeszcze pomyśleć tego życzenia, a ono już się spełniło. Hiszpańska reżyser, która tworzy obrazy banalnie niebanalne, lub niebanalnie banalne* (niepotrzebne skreślić) zrealizowała kolejny film, o którym z pewnością będzie głośno. "Elegia" jest już dostępny, a więc widzowie sami mogą ocenić, która z powyższych definicji jest do skreślenia.
Zachęcam film godny uwagi.. odpowiedni dla dwojga icon_wink.gif

Stop klatki:

Załączony plik
Dodany plik  g_6.jpg ( 44.36K ) Liczba pobrań: 9
Dodany plik  g_4.jpg ( 36.6K ) Liczba pobrań: 12
Dodany plik  g_3.jpg ( 44.03K ) Liczba pobrań: 7

--------------------
WAF - "wife acceptance factor" ;-) || zapraszamy: Second Hand - naszego audio/video

+Quote Post
stahura
post 13 11 2008, 00:37
Post #33

SYMPATYK
**

Nr użytkownika: 2,615

-Powtórzę, ale myślę, że warto: Gwiezdne Wojny - dźwięki silników, blasterów, wybuchów no i oczywiście mieczy świetlnych a do tego świetny soundtrack - dla
mnie uczta icon_smile.gif
-Oczywiście agent Jej Królewskiej Mości 007, od "Golden Eye" to już niezłe, efekciarkie kino
-Godzilla - zdarzało się głowę pochylić, żeby nie dostać "lecącym" samochodem albo, żeby gadzina mnie nie zmiażdżyła.
-Z nowszych produkcji "Transformers" przyjemne "kosmiczne" dźwięki z porządnym "kopem", fabuła niezbyt przejmująca icon_razz.gif
-Helikopter w ogniu - klasyka, akcja, akcja i jeszcze raz akcja z super efektami dźwiękowymi.
-Ostatni samuraj - ładna ścieżka dźwiękowa, pasuje do tła
-Pulp fiction - dobry film
-Telefon - fajna fabuła
-Jason Bourne - filmy niezłe, jednak książka o wiele lepsza

-Pluton - dosyć stary ale cały czas "na czasie" biorąc pod uwagę sytuację na świecie
-Dzieci z dworca ZOO - ciężkie kino
-Dzień świra, Wszyscy jesteśmy chrystusami - paranoidalne upodobania zwykłego człowieka, jak się bardziej przyjrzymy to po za nienormalnym bohaterem,
komediowym charakterem znajdziemy kaaawał normalnego życia pospolitego człowieka
-Marzyciel - "sięgaj po marzenia" (+kolejny popis aktorski Johnego Deepa)
-Dekalog Kieślowskiego
-Lilja 4-ever - przejmujące kino o "nadziei na lepsze jutro"

+Quote Post
Adrianello
post 21 11 2008, 12:52
Post #34

DEBIUTANT
*

Nr użytkownika: 2,581

Dorzuciłbym "Polowanie na Czerwony Październik" oraz "Karmazynowy Przypływ" icon_smile.gif

+Quote Post
vmaestro
post 7 01 2009, 12:34
Post #35

STAŁY BYWALEC

Nr użytkownika: 2,737

Polecam "Tylko Strzelaj" - Monica Bellucci i Clive Owen.
Akcja z oryginalnym poczuciem humoru. Świetne wrażenia 5:1.

Do ulubionych zdecydowanie zaliczam "Gorączka" Michaela Manna.
Świetny duet aktorski Al Pacino i Roberta Deniro.

Ostatnio wrażenie na mnie zrobił film: "Interview". Brak w nim
efektów specjalnych, zawrotnej akcji, wodotrysków prosto
z Hollywood. Świetny, wciągający i zaskakujący dialog dziennikarza
z aktorką...

--
pozdrawiam
vmaestro

+Quote Post
Butch
post 29 01 2009, 01:47
Post #36

DEBIUTANT
*

Nr użytkownika: 2,982

z ostatnio obejżanych:

Zawodowcy - mimo dobrej obsady film wieje nudą a akcja niczym nowym nie zaskakuje

Spirit - film dość specyficzny, ale na swój sposób ciekawy. Muszę obejżeć jeszcze raz żeby dokładniej zobaczyć wszystkie drobne motywy. Film napewnie nie przypadnie wszystkim do gustu, zainteresowanym radzę najpierw dowiedzieć sie czegoś o komiksie, który posłużył za inspirację.

+Quote Post
Adrianello
post 10 02 2009, 17:12
Post #37

DEBIUTANT
*

A dziś chciałby Wam polecić film pod tytułem: "Soul Men".

Komedia i film muzyczny, myślę że jak komuś podobało się Blues Brothers to i ten film go zainteresuje. Dwie główne postacie grają Samuel L. Jackson oraz Bernie Mac. W filmie pojawia się także Isaac Hayes, grający siebie samego, niestety ostatni dwaj wymienieni już odeszli z tego świata. W trakcie napisów końcowych wypowiada się Bernie Mac także polecam oglądać do samego końca.

Zdecydowanie polecam obejrzeć icon_smile.gif

+Quote Post
PSV !!!
post 18 02 2009, 17:00
Post #38

AUDIOFIL

Nr użytkownika: 2,439

No to ja wam polece teraz filmy icon_mrgreen.gif

Zapewne oglądaliscie je wszsytkie albo tylko pare ale musze zapodać liste genialnych według mnie filmów:

Moje Top 10

1.Wściekłe Psy - Znakomity film Tarantino, klasyka gangsterskiego kina każdy musi to oglądnąć.
2. Pulp Fiction - Chyba nie musze przedstawiać tego tytułu icon_wink.gif
3. Fargo - Kto nie oglądał niech żałuje, film z charakterystycznym Stevem Buscemi.
4. Big Lebowski - Drugi wspaniały po Fargo film braci Coen, jest histroia o byłym hipisie...
5. Cztery pokoje - Jest to następny wspanialy film Tarantino, jest to opowieść o jednej nocy, nocy noworocznej, z życia Teda- boya hotelowego.
6. Ghost World - jest to przezabawna opowieść o dwóch zblazowanych i cynicznych nastolatkach, dla których nie ma żadnych świętości. W rolach głównych występują: Thora Birch, Scarlett Johansson i Steve Buscemi.
7. Szklana pułapka 1,2,3 - tego tytułu nie musze nikomu przedtawiać, wspaniałe rola Bruce Willisa któy wcielił sie w nowojorskiego gline John McClana.
8. Gliniarz z Beverly Hills 1,2,3 - wspaniała komedia sensacja w roli głównej z Eddie Murphym który wcielił sie w policjanta z Detroit Axela Foley.
9. Godziny szczytu 1,2,3 - kolejna zwariowa komedia sensacyjna na mojej liscie, w rolach głównych Jackie Chan i Chris Tucker co zapewnia niezłą akcje i dużą dawke humoru icon_biggrin.gif
10. Kevin sam w Domu i Kevin sam w Nowym Yorku, może to i film dla dzieci ale serdecznie wszystkim polecam, ten film oglądając spdaem cały czas z kszesła icon_biggrin.gif

Serdecznie polecam.

hubi1 icon_smile.gif

+Quote Post
Adrianello
post 22 02 2009, 00:03
Post #39

DEBIUTANT
*

Właśnie skończyłem oglądać film pt: "Cadillac Records". Znakomity film, wypełniony muzyką, opowiadający o historii wytwórni płytowej Chess Records (założonej zresztą przez Polaków). Wiele znakomitych postaci muzycznych (np. Muddy Waters, Howlin Wolf, Etta James) i wiele wspaniałych utworów. icon_smile.gif

Tutaj jeszcze link do filmweb-a, jak by ktoś chciał więcej informacji icon_smile.gif

Polecam ten film każdemu kto zwyczajnie lubi muzykę icon_smile.gif

+Quote Post
cooledit
post 27 03 2009, 21:49
Post #40

AUDIOFIL

Nr użytkownika: 3,541

Jeśli chodzi o sprawdzanie niskich częstotliwości wywołujących ucisk na klate to preferuje zdecydowanie Gwiezdne Wojny. Po jednej z takich prób wykonanej na poprawionej ścieżce dźwiękowej Epizodu IV (i nie tylko) stwierdziłem ,że mój bas bębem zmienił położenie. Ale było na prawdę głośno.
Poza tym z tych ważniejszych filmów lubię Indiana Jones`a, Park Jurajski, Terminatora, Obcego ,Diune oczywiście Władce Pierścieni .............. i całą reszte innych filmów o których koledzy byli uprzejmi już wspomnieć. Nie doszukałem się jednak - może z pośpiechu - filmu który ostatnimi czasy doczekał się remasteringu cyfrowego zarówno obrazu jak i dźwięku a mianowicie klasyka SF - Łowca Androidów z Harrisonem Fordem i rewelacyjną muzyką Vangelisa. Kto nie oglądał to polecam.

+Quote Post
Adrianello
post 27 05 2009, 09:05
Post #41

DEBIUTANT
*

Czas na kolejny muzyczny film icon_razz.gif

Tym razem film pt "Ray" z 2004 roku, będący biografią Ray`a Charlesa. Aktora, grającego tytułowego muzyka, zatwierdzał on sam. Film jest ponoć mocno nie doceniany w Polsce, mimo zdobycia Oskara, a moim zdaniem jest znakomity. Niestety muzyk nie doczekał się premiery, bowiem zmarł w tym samym roku, ale przed ukończeniem filmu.

Jeszcze do samego filmu, mimo jego długości (ponad 2h) zupełnie się tego nie odczuwa, a film ogląda się z wielką przyjemnością. Nie jest objęte całe życie Charlesa, bowiem film kończy się w 1979roku, także jest to bardziej droga do sławy, jego początki wraz z wszystkimi problemami (m.in uzależnienie od narkotyków).

Zdecydowanie polecam wszystkim, nie tylko fanom Ray`a Charlesa.

P.s Jakie płyty polecilibyście wyżej wymienionego autora? icon_mrgreen.gif Na pewno kupię soundtracka z filmu, ale chętnie nabył bym coś jeszcze do tego, bo muzyka mi się bardzo spodobała. icon_razz.gif

+Quote Post
RoRo
post 9 06 2009, 23:26
Post #42

Moderator

Grupa: Moderator
Nr użytkownika: 1,299

CYTAT(PSV !!! @ 18 02 2009, 18:00 ) *
Moje Top 10
...
8. Gliniarz z Beverly Hills 1,2,3 - wspaniała komedia sensacja w roli głównej z Eddie Murphym który wcielił sie w policjanta z Detroit Axela Foley.
PSV
O ile z 1 i 2 "Gliniarz"są OK, to jednak część 3 to dla mnie totalny gniot!
Po kilkunastu minutach o niczym innym nie marzyłem, tylko o szybkim zakończeniu filmu! icon_sad.gif Domęczyłem się do końca i z radością witałem kolejne powtórki w telewizji - przynajmniej nie musiałem się zastanawiać, czy warto ten film obejrzeć. icon_eek.gif

Z filmów które mogę często oglądać - polecam lekko zwariowane komedie jak "Top Secret" (chyba pierwsza znacząca rola Vala Kilmera) i "Złoto dla zuchwałych", do tego "Parszywa dwunastka".
Z serii to wszystkie 3 części "Powrotu do przyszłości" (jedna z niewielu serii, w których następne części nie są dużo gorsze od pierwszej), no i oczywiście przewijające się dość często w tym wątku "Gwiezdne wojny" czy "Indiana Jones". Lubię też "Piratów z Karaibów", szczególnie że muzyka i efekty nie są najgorsze (chociaż szlag mnie trafiał, jak tytułowy temat był wykorzystywany w serii gniotów lodowych - czyli mizerocie (w dodatku sporo dziwnych uczestników oraz sędziujących) "G... tańczą na lodzie" icon_evil.gif

Pozdrawiam

--------------------
Czasem warto : słuchać ciszy na maxa...

+Quote Post
artur77
post 10 06 2009, 01:22
Post #43

MASTER AUDIO

Nr użytkownika: 3,164

"Powröt do przyszlosci" - faktycznie - udana "tröjka". Z "Indiana Jones" nie moge przekonac sie do czwartej czesci, niestety - to juz nie to samo. Podobnie z "Gwiezdne wojny" - pierwsze czesci (ostatnie epizody) z Harrisonem Fordem znam na pamiec. Zresztä - bardzo lubie "stare" efekty audio-wizualne typu PRAWDZIWE miniatury i nakladanie obrazu. Ma to jakis specyficzny urok.

Z filmöw, ktöre oglädam czesto - na pewno "Metropolis" Fritza Langa z 1927 roku. Kapitalne. Poza tym strasznie lubie filmy science fiction z lat 50-tych i 60-tych. Czasami smieszne, ale bardzo przyjemne w oglädaniu. Wspölczesna klasyka, typu "Ojciec Chrzestny" czy "Odyseja kosmiczna" - röwniez.

Z popularnych ostatnimi laty kresköwek - niepowtarzalny "Shrek", wszystkie czesci ale wyläcznie z polskim dubbingiem. Podobnie "Ice Age" z Cezarym Pazurä.

Najczesciej oglädalem - "Braveheart", chyba ponad 30 razy, wspomniane wyzej "Star Wars" (Star Wars, Imperium Kontratakuje i Powröt Jedi) oglädalem kiedys nawet po 2 razy dziennie w kinie (nic innego nie bylo icon_mrgreen.gif )
Poza tym "Wladca Pierscieni" wydanie rozszerzone - tu musze przyznac, dodatki lädujä w odtwarzaczu chyba czesciej niz filmy - sä swietne, przypominajä najciekawsze filmy dokumentalne.

Dzisiaj w koncu obejrzalem ostatniego "007". Efekty specjalne - fantastyczne. Fabula - "rozjechana", jakby zbyt duzo akcji na sile powiäzanej w jeden film. Do kina w sam raz. Na blu-ray - dobre ze wzgledu na kaskaderöw icon_mrgreen.gif , dzwiek i efekty przestrzenne.

--------------------
Scio me nihil scire :)

+Quote Post
ryba82
post 17 07 2009, 17:59
Post #44

AUDIOFIL

Nr użytkownika: 3,493

Moje ulubione filmy:
-Braveheart
-Helikopter w ogniu
-Gladiator
-9 Kompania
-Uprowadzona
A jesli chodzi o filmy bez efektów to:
-Przygody Franka Dolasa
-Zakazane piosenki
-Major Hubal
Polskie komedie w stylu Chlopaki nie płacza

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 2 09 2010, 20:54