Skocz do zawartości

KamGid

Uczestnik
  • Zawartość

    6
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0

O KamGid

  • Ranga
    Debiutant
  1. Wypiąłem kable (co robiłem już wcześniej), ale tym razem obciąłem końcówki i zrobiłem nowe, jak na razie działa. Dziękuję wszystkim za pomoc. Fajnie, że wciąż istnieją życzliwi ludzie
  2. Nie znalazłem opcji zmiany impedancji.
  3. Jest podłączony sub Yamahy. W ustawieniach amplitunera odciąłem bas z kolumn i na suba idzie. Jak pisałem to wiedziałem, że będzie się kojarzył, ale tak chodzi o łupnięcie
  4. Amplituner ma wolne miejsce zarówno po bokach jak i nad sobą więc ta awaria tranzystora brzmi sensownie. Dziś po przyjściu z pracy odłączę, przeczyszczę i zobaczę. Jak to nic nie da będę się kontaktować z serwisem Pioneera. Tak sprzęt na gwarancji
  5. Od początku. Wydawało mi się, że może to być kwestią jakiegoś zabezpieczenia przed przegrzaniem się amplitunera. Spróbuję jeszcze raz podłączyć całe okablowanie. Przywrócę może również sprzęt do ustawień fabrycznych. W tym modelu niestety, ale chyba nie istnieje opcja zmiany poziomu impedancji.
  6. Na początku chciałbym się przywitać i podziękować za pomoc. Konfiguracja sprzętu: Amplituner Pioneer VSX 329-K Odtwarzacz Pioneer BDP 170K Głośniki pure acoustics av799 Problem polega na nagłym wyłączaniu się amplitunera przy konkretnych dźwiękach. Głos ustawiony powyżej 41 powoduje wyłączania się amplitunera przy mocniejszych scenach filmów. Nie wiem o co chodzi dlatego zwracam się do Was o pomoc
×