Skocz do zawartości

Tomek Kandziora

Uczestnik
  • Zawartość

    7
  • Dołączył

  • Ostatnio

O Tomek Kandziora

  • Ranga
    Debiutant

Informacje osobiste

  • Lokalizacja
    Mosina
  1. Problem z MusicCast Yamaha

    Ok. Sprawdzę. Dzięki.
  2. Problem z MusicCast Yamaha

    Ok. Czyli dokupić router i odłączyć Access Point?
  3. Problem z MusicCast Yamaha

    Dzięki! Sprawdziłem w Inea - mam światłowodowy modem Nokia z funkcją routera - pasmo tylko 2,4 gh, przepustowość do 300, do tego access point AirTies umożliwiający korzystanie z 5 gh. Ale routera jako takiego nie mam. Wydaje się zatem, że tak jak pisaliście, potrzebuję takiego routera, który podniesie moc i siłę sygnału. Wstępnie znalazłem sobie tego fritza 4040. Powinien być ok. A jeśli chodzi o Asusa, to masz na myśli któryś szczególny model? Sprawdzę i dam znać.
  4. Problem z MusicCast Yamaha

    Ok. Spróbuję. Dzięki. Dam znać czy się udało:)
  5. Problem z MusicCast Yamaha

    Na chwilkę pomogło, ale teraz sytuacja wygląda tak, że przy starcie każdego nowego utworu znowu jest pogłos - rozłączam grupę, i kiedy ponownie ją połączam podczas trwania tego nowego utworu, dźwięk znowu się synchronizuje. Co to może być? Zauważyłem jeszcze przed chwilką, że kiedy po starcie nowego utworu zrobię pauzę i kliknę play - muzyka brzmi już ok, jest zsynchronizowana. Nie trzeba rozłączać grup. Tak czy owak, nie powinno to działać w ten sposób - powinno startować zsynchronizowane od razu.
  6. Problem z MusicCast Yamaha

    Cześć, zrobiłem tak - podłączyłem Soundbar po lanie do routera ... i niestety problem się dalej pojawiał. Ale wtedy głównym urządzeniem nie był soundbar tylko 18d. Spróbuję zrobić to jeszcze raz z soundbarem jako głównym podłączonym po lan i dam znać:) Dzięki za odpowiedź.
  7. Problem z MusicCast Yamaha

    Cześć wszystkim, mam w domu zestaw złożony z Soundbara 306, 18d i kilku wx-010. Wszystko połączone przez wifi. Problem polega na tym, że każdy głośnik gra w swoim tempie. Próbowałem w telefonicznym kontakcie ze sprzedawcą z Top HiFi coś z tym zrobić - próbowaliśmy aktualizować systemy wszystkich urządzeń, usuwać aplikację, całą sieć, ustawiać parametry stabilności na każdym z urządzeń. Niestety - dalej każdy głośnik gra w swoim tempie. Mieszkam w kameralnym bloku 4 piętrowym. System wyświetla mi 10 sieci w okolicy. W sieci mam też multiroom nc+ na 3 dekodery. Internet od Inea - podstawowy, do tego Router Nokia G-204-W-A i założony Access Point AirTies model Air 4920 na minimum kilkadzisiąt urządzeń. Serwis Yamaha w Warszawie (numer podany we wpisie wyżej) jest niestety bezradny - tylko naprawiają sprzęt. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Co dokładnie miałbym jeszcze sprawdzić? Nie wiem gdzie szukać pomocy:)
×