Skocz do zawartości

jarek1810

Uczestnik
  • Zawartość

    7
  • Dołączył

  • Ostatnio

O jarek1810

  • Ranga
    Debiutant

Informacje osobiste

  • Lokalizacja
    Poland
  1. Cześć, chętnie się podłączę do rodzinki, jak ktoś ma miejsce proszę o kontakt jarek1810@gmail.com
  2. Próbowałem w ustawieniach tv ale tam nic nie widzę, wieczorem pokombinuję w ustawieniach ampli, a jak się nie uda to po prostu muszę pamiętać, żeby najpierw gasić amplituner a później tv Wolę tak niż dodatkowy optyk. A telewizor to już 10 letni Panasonic, w niedługim czasie planuję zmianę.
  3. Jednak to chyba nie wina sprzętu, a ustawień Ale nadal nie wiem jak to ogarnąć. Zacząłem robić próby i testy i okazało się że to telewizor wyłącza mi możliwość sterowania dźwiękiem. Coś mam nie tak ustawione ale nie wiem co Kiedy oglądam TV poprzez dekoder telewizyjny(dźwięk leci poprawnie przez amplituner na kolumny) i wyłącze tv amutomatycznie wyłącza się amplituner. Kiedy ponownie włącze amplituner i chcę posłuchać np radia, lub tidala nie reaguje amplituner - a gdy włącze tv okazuje się że dźwięk leci przez głośniczki w telewizorze. Natomiast kiedy kończąc oglądanie tv wyłącze napierw amplituner a później tv to wszystko jest w porządku. Wszystkie urządzenia są podpięte tylko przewodami hdmi - xbox, cyfra, blu-ray do ampli , wyjście z ampli na tv jednym kablem hdmi
  4. Bez przesady że brudny... na czarnym kurz momentalnie widać, musiałbym chyba co chwilę przecierać - dodatkowo światło dzienne wpada i każdą drobinkę widać. A jeśli chodzi o werdykt to tak podejrzewałem, będzie trzeba jakoś żyć bez muzyki przez jakiś czas Dziękuję za podpowiedź
  5. Wydaje mi się że to nie jest przyczyną , tyle miejsca chyba jest wystarczające? Dzisiaj wróciłem po małym urlopie weekendowym, odpaliłem rano radio i pierwsze co się zawiesił - sprawdziłem i można przełączać programy, ale w żaden sposób nie zmienia to dźwięku, pojawiają się tylko nazwy programów przy przełączaniu. Znowu tylko odłączenie z prądu pomaga. i jeszcze jedno takie moje spostrzeżenie - to nie zdarza się w trakcie odsłuchu , tylko przy włączeniu amplitunera - czyli tak jak by jakiś układ się czasami "nie odpalał" podczas startu
  6. Dzień dobry, od około miesiąca użytkuje amplituner jak w tytule i mam pytanie do osób które go posiadają - czy również zauważyli taką przypadłość: czasami zdarza się że zawiesza mi się możliwość regulacji głośności, zarówno z pilota jak i pokrętłem z panelu (tak więc odpada wyłączona funkcja pokrętła jak i słabe baterie w pilocie) Wyłączenie i włączenie zasilania przyciskiem nie pomaga , dopiero rozłączenie na moment z gniazdka i ponowne podłączenie rozwiązuje problem. Za pierwszym razem się wystraszyłem, że nowy sprzęt i już się popsuł i do oddania, a teraz już się przyzwyczaiłem ... chociaż bywa to irytujące. Sytuacja mam miejsce około raz w tygodniu. Amplituner nie zawiesza się całkowicie, można przełączyć źródło dźwięku , działa funkcja input, nie pamiętam jak z ustawieniami dźwięku (program itp) sprawdzę przy następnym zawieszeniu. Czy możliwe że wciskam nieświadomie i przypadkowo jakąś funkcję która blokuje to? (nie ustawiam "volume knob block")
  7. Dzień dobry, czy dzisiaj w związku z protestami między innymi stacji radiowych, usługi streamingowe również w jakiś sposób zawiesiły działanie? Nie mogę zalogować się do TIDAL przez musiccast. Prosi o podanie loginu i hasło, po wpisaniu poprawnych danych wyświetla się małe okienko z komunikatem "logowanie pomyślne" , po czym nic się nie dzieje.... i nadal nie uruchamia się i tak w kółko..... Problem wystąpił dzisiaj, poprzednie dni wszystko działało prawidłowo, nie zmieniałem nic w ustawieniach sieci itd, konto jest ważne.
×
×
  • Utwórz nowe...