Skocz do zawartości

Michał Chełchowski

Uczestnik
  • Zawartość

    6
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0

Informacje osobiste

  • Lokalizacja
    Elbląg

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Zauważyłem jeszcze jedna zależność. Zdarzy się ze np po nocy włączę amplituner i jest cisza, a zdarzy się ze buczy, ale jeżeli podziała ok. 5min to buczenie ustępuje, wiec wyglada, ze jest to zależne od temperatury. Teraz kwestia czy to jest transformator czy może po prostu jakaś cewka.
  2. Tak, stoi idealnie poziomo - ruszanie amplitunerem nic nie zmienia w tym buczeniu. Na przykład wczoraj jak go podłączyłem po tym jak stal nieużywany dwa dni to nie buczał, dziś rano włączam i buczy na cały dom. To nie jest sieć elektryczna bo już sprawdzałem w dwóch mieszkaniach i to nie jest lekkie buczenia jak np. w subwooferach tylko jak odrzutowiec.
  3. Ale co dziwne w modelu X1200W wszystko jest OK - nawet najmniejszego szmeru nie słychać.
  4. Właśnie o dziwo dziś podłączyłem amplituner u siebie i trafo buczy ale bardzo cicho, nie mam pojęcia od czego to zależy. Sprawdziłem w innym mieszkaniu i jest tak samo - raz buczy na cały dom, raz cisza.
  5. Witam Do sprzedania mam amplituner Denon X1200W w bardzo dobrym stanie, pudełko, pilot, kabel zasilający za 1300zl. Do sprzedania mam również zestaw kolumn 5.0 Audio Pro Avanto w bardzo dobrym stanie. Solidne kolumny. Kolumny są fabrycznie obite skóra z drewnianą okleiną - cena 1500zł Amplituner mogę wysłać. Odbior osobisty możliwy w Elblagu, Gdańsku, Ostródzie.
  6. Witam. Posiadam amplituner Denon X1300W kupiony używany raptem pare dni temu (wcześniej używałem 1200W). Dziś po włączeniu przywitało mnie buczenie (taki wysoki dzwiek) dobiegające z amplitunera - dzwiek z kolumn wydobywał się normalny. Wiem, ze lekkie buczenie to normalny objaw, ale tutaj buczenie roznosi się na cały salon i nawet muzyka nie zagłusza. Otworzyłem górna pokrywę i na 90% to transformator ale wysoki dzwiek ciezko ustalić. Podlozylem pod transformator gumowane uszczelki ale nie zlikwidowało to buczenia. Dodam ze odłączyłem wszystko i na samym kablu zasilającym również to występuje, sprawdzałem inne gniazdka. Czy to mozliwe ze silikon wysechł lub coś w tym stylu i uzwojenie tak buczy? Czy mogę w jakiś sposób podłączyć sam transformator żeby mieć pewność ze to on?
×
×
  • Utwórz nowe...