Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'hdmi switch'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • AUDIO
    • Stereo
    • Kino Domowe
    • Technika lampowa i analogowa
    • Kluby - Sprzęt znanych marek
    • Audiofile dyskutują
    • Nasze testy
    • Niezbędne audiofilskie dodatki, czyli kable i inne akcesoria
    • Słuchawki i wzmacniacze słuchawkowe
    • Akustyka
    • PC-Audio / iPhone / iPod / głośniki bezprzewodowe / DJ i nagłośnienie imprez
    • Od radio do audio w samochodzie
    • DIY, czyli Do It Yourself oraz serwis i modyfikacje sprzętu
    • Artykuły
    • Co się dzieje na mieście, czyli prezentacje sprzętu audio
  • MUZYKA i FILM
    • Koncerty na żywo, audycje radiowe i telewizyjne
    • (Najczęściej) dobre realizacje i nagrania
    • Gatunki muzyczne
    • Wykonawcy
    • Refleksje melomana
    • Dobre kino, czyli co oglądają audiofile
  • GIEŁDA
    • Kupię
    • Sprzedam
    • Zamienię/Inne
  • KOMENTARZE, OPINIE
    • Nic o nas bez Was
    • Rozmowy (nie)kontrolowane

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


O mnie


Lokalizacja

Znaleziono 1 wynik

  1. Cześć, Pytanie do użytkowników, tudzież znawców w temacie. 1) Scenariusz pierwszy - od ampli podłączone PS4 + Nvidia Shield. W Onkyo na HDMI jest włączone CEC. Tuner jest w standby. Włączam PS4 - switch wykrywa sygnał wejściowy i rzuca na wyjście sygnał z PS4, sam pozostając wyłączony. Wszystko działa tak jak się spodziewam. Teraz wybudzam Nvidia Shield, switch wykrywa sygnał i przełącza się na nowe źródło, ale przy okazji sam ampli też się włącza! WTF??? Shield źle wybudza czy Onkyo ma zrąbany soft? Wyłączam obsługę CEC w Onkyo i wszystko działa tak jak powinno (tuner się nie wybudza w żadnym z wymienionych przypadków), tylko bez CEC, żeby włączyć jedno urządzenie muszę użyć 3 kontrolerów. 2) Scenariusz drugi prostszy - HBO na Nvidia Shield, po pewnym czasie HDMI z Onkyo przestaje dawać obraz, jest tylko biały szum. Sytuacja do zrecoverowania po poklikaniu kontrolerami ale niepokojąca - felerna sztuka? Błąd w oprogramowaniu tunera? Jakiś tryb oszczędzania energii? Chyba byłby wtedy czarny ekran a nie szum (chociaż w sumie czarny ekran też się raz zdarzył). Dzisiaj potestuję z innym niż Nvidia Shield urządzeniem żeby wyeliminować jednego podejrzanego. 3) Scenariusz trzeci - HDMI w Onkyo ustawione na CEC, tuner w standby. Wybieram źródło, tym razem pilotem od amplitunera. Efekt - budzi się cały amplituner (ale jak wybiorę źródło przez włączenie urządzenia /PS4/ to tuner się nie wybudzi). Jeśli w Onkyo HDMI ustawię CEC na off to mogę dowolnie pilotem wybierać źródło i tuner pozostaje w standby. To wygląda na błąd oprogramowania - przy włączonym CEC, tuner powinien reagować na pilota też pozostając w standby. Jak będę chciał mieć dźwięk na kolumnach to go sobie włączę sam. 3) Bonusowo scenariusz czwarty - switch obsadzony trzema urządzeniami wejściowymi na wyjściu jeden TV. Wybieram którekolwiek urządzenie, niech będzie tuner kablówki - i ładnie - obraz jest, dźwięk z ampli idzie na kolumny. Teraz przełączam Onkyo na tuner radiowy. Na kolumnach pięknie gra radyjko, tylko dlaczego nie mam dźwięku z kablówki na TV? Pozdrawiam! J.
×
×
  • Utwórz nowe...