Shagrath Napisano 10 czerwca Napisano 10 czerwca Cześć! Zwracam się z prośbą o poradę - jestem właścicielem Denon PMA-520AE oraz Dali Concept 1. Zestaw nieporywający, ale spełnia swoje zadanie - nie zaznałem niczego lepszego, więc może nie wiem co tracę, no chyba że liczymy zestawy samochodowe - to wtedy znam i lubię Harman Kardon Logic 7. Natomiast obecnie z uwagi na zmianę umeblowania itp do moich obecnych Dali musiałbym dokupić podstawki (jak patrzyłem oryginalne kosztują 600 zł, a jakieś tańsze na allegro ludzie piszą, że są krzywe itp itd). Stąd pomyślalałem, czy nie taniej i lepiej wyjdzie mi sprzedanie obecnych i kupno czegoś innego - stojących kolumn podłogowych. Tutaj zwracam się z prośbą do Was o opinię na temat tego co znalazłem - coś co będzie współgrało z moim obecnym Denonem oraz będzie może skokiem jakościowym w stosunku do moich obecnych monitorów. Będą ustawione na dłuższej ścianie pokoju o wymiarach 5,75m x 3,5 m - pokój ma jedno wcięcie, raczej nie znaczące - ogólem powierzchnia to 17,5 metra. Miejsce odsłuchu będzie oddalone o jakieś 2,5 metra. Muzyka: praktycznie każdy gatunek, lubię stary rock, klimatyczny blues, lubię lata 80 w stylu The Hooters, Bryan Adams, lubię Enya, muzykę klasyczną oraz powiedzmy spokojniejszy folk/metal - typowo Wardruna czy też odświęta coś pokroju Iron Maiden. Jedynie co prawie nigdy nie słucham to: disco polo, techno. Dodatkowo będą podłączone pod TV. Kolumny, które znalazłem: Dali 104 (za około 750 zł), Dali Concept (850 zł) oraz Mordaunt Short Aviano 6 (850 zł), Chario Syntar 100T (1000 zł). Czytałem masę dobrych opinii o Chario, ale nie wiem czy Denon im podoła. Odpisz, cytując
Recommended Posts