Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
rembix

kino domowe sony

Recommended Posts

Witam, mam pewien problem. Mianowicie z głośników mojego kd wydobywa się dziwny pisk na wszystkich kanałach. Ten jednostajny dźwięk strasznie mnie irytuje. Do aplitunera mam podłączoną tylko konsolę Ps3 poprzez kabel HDMI. Proszę o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam. podläczyles po raz pierwszy, czy uzywasz juz jakis czas, bylo ok i pisk pojawil sie nagle? Czy wystepuje tez przy odsluchu stereo? Czy pröbowales podläczyc inne zrödlo?
Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Generalnie ten pisk występuje od samego początku. Słychać go podczas odsłuchu z każdego źródła, po różnych kablach optyk i rca.Zarówno dżwięk stereo jak i przestrzenny jest "skarzony" , jest nawet gdy dźwięk przekierowany jest na słuchawki. Jakieś pomysły???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rembix
Napisz jeszcze, co to jest za zestaw KD?
Sony, ale jakie? Wszystko w jednym ("naleśnik", czyli amplituner z DVD w jednej obudowie) czy oddzielne komponenty.
Wzmacniacz jest cyfrowy (S-Master) czy analogowy? Jakie kolumny sa do niego podłączone?

"po różnych źródłach" - próbowałeś też sygnału z wbudowanego tunera?
Sprzęt jest na gwarancji czy nie?

Czy próbowałeś przestawić Soniaka w inne miejsce i odsunąć go od konsoli, komputera oraz od innych kabli (sieciowych czy sygnałowych) oraz zasilać z innego gniazdka? Przełączałeś wtyczkę zasilania (jeżeli jest to płaska wtyczka bez uziemienia) odwrotnie?

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zestaw to SONY HTP-HD8000. Cyfrowy amplituner bez dvd (sprzedane), konsola służy jako odtwarzacz blue-ray. Jeśli chodzi o głośniki to tylko fabryczne mam podłączone, nie znam dokładnie ich parametrów, sprawdzę po południu jak wrócę z pracy, wiem że impedancja znamionowa wynosi 8ohm.
Spróbuje dziś wyciągnąć amplituner ze stolika i uruchomić go z dala od tv i głośnika centralnego, oraz zasilić go z innego gniazda. Sprzęt jest na gwarancji wiec dowiem się czy to uszkodzenie zasilacza.

"próbowałeś też sygnału z wbudowanego tunera?" - tak, tutaj również słychać ten irytujący pisk.

RoRo, po powrocie do domu zastosuje się do twoich sugestii i sprawdzę co i jak, ale do tego czasu macie może jeszcze jakieś pomysły?

Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moim zdaniem, jesli pröby zaproponowane przez RoRo nie przyniosä poprawy - zglos sie bezposrednio do serwisu. Sprzet jest na gwarancji, wiec zanim My tu bedziemy kombinowac i szukac przyczyny, lepiej przekazac fachowcom.
Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×