rembix #1 Napisano 7 maja 2009 Witam, mam pewien problem. Mianowicie z głośników mojego kd wydobywa się dziwny pisk na wszystkich kanałach. Ten jednostajny dźwięk strasznie mnie irytuje. Do aplitunera mam podłączoną tylko konsolę Ps3 poprzez kabel HDMI. Proszę o pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #2 Napisano 7 maja 2009 Witam. podläczyles po raz pierwszy, czy uzywasz juz jakis czas, bylo ok i pisk pojawil sie nagle? Czy wystepuje tez przy odsluchu stereo? Czy pröbowales podläczyc inne zrödlo?Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rembix #3 Napisano 7 maja 2009 Generalnie ten pisk występuje od samego początku. Słychać go podczas odsłuchu z każdego źródła, po różnych kablach optyk i rca.Zarówno dżwięk stereo jak i przestrzenny jest "skarzony" , jest nawet gdy dźwięk przekierowany jest na słuchawki. Jakieś pomysły??? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #4 Napisano 7 maja 2009 RembixNapisz jeszcze, co to jest za zestaw KD?Sony, ale jakie? Wszystko w jednym ("naleśnik", czyli amplituner z DVD w jednej obudowie) czy oddzielne komponenty.Wzmacniacz jest cyfrowy (S-Master) czy analogowy? Jakie kolumny sa do niego podłączone?"po różnych źródłach" - próbowałeś też sygnału z wbudowanego tunera?Sprzęt jest na gwarancji czy nie?Czy próbowałeś przestawić Soniaka w inne miejsce i odsunąć go od konsoli, komputera oraz od innych kabli (sieciowych czy sygnałowych) oraz zasilać z innego gniazdka? Przełączałeś wtyczkę zasilania (jeżeli jest to płaska wtyczka bez uziemienia) odwrotnie?Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rembix #5 Napisano 8 maja 2009 Zestaw to SONY HTP-HD8000. Cyfrowy amplituner bez dvd (sprzedane), konsola służy jako odtwarzacz blue-ray. Jeśli chodzi o głośniki to tylko fabryczne mam podłączone, nie znam dokładnie ich parametrów, sprawdzę po południu jak wrócę z pracy, wiem że impedancja znamionowa wynosi 8ohm.Spróbuje dziś wyciągnąć amplituner ze stolika i uruchomić go z dala od tv i głośnika centralnego, oraz zasilić go z innego gniazda. Sprzęt jest na gwarancji wiec dowiem się czy to uszkodzenie zasilacza. "próbowałeś też sygnału z wbudowanego tunera?" - tak, tutaj również słychać ten irytujący pisk.RoRo, po powrocie do domu zastosuje się do twoich sugestii i sprawdzę co i jak, ale do tego czasu macie może jeszcze jakieś pomysły?Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #6 Napisano 8 maja 2009 moim zdaniem, jesli pröby zaproponowane przez RoRo nie przyniosä poprawy - zglos sie bezposrednio do serwisu. Sprzet jest na gwarancji, wiec zanim My tu bedziemy kombinowac i szukac przyczyny, lepiej przekazac fachowcom.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach