rajdek Napisano Środa o 17:45 Napisano Środa o 17:45 Zawitał do mnie chiński jednorożec nazywając się wdzięcznie Muzykalny. Podmieniony pre z NT-505-X. Bas zyskał na wypełnieniu i sprężystości. Średnica stała się bardziej nasycona, perkusja stoi bliżej, bębny i talerze brzmią bardzo realistycznie, gitary mniej krzykliwe, wokale bardziej organiczne. Góra pasma jest łagodniejsza, mniej błyszczy, detal bardziej miękki, mniej wyeksponowany. Ogólnie brzmienie bardziej wyluzowane, bez utraty szybkości i dynamiki. Jednym słowem MUZYKALNIE. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Środa o 18:56 Napisano Środa o 18:56 1 godzinę temu, rajdek napisał: nazywając się wdzięcznie Muzykalny. To ta firma spokrewniona z Denafripsem, która produkuje daki korzystając z tych samych fabryk i częściowo projektów, tak? Pamiętam, że ze 2-3 lata temu kusił mnie Musician Pegasus, ale odpuściłem, bo nie udało mi się załatwić wypożyczenia od dystrybutora. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Środa o 19:09 Autor Napisano Środa o 19:09 @Rafał S z tego co czytałem to część inżynierów Denafrips którzy nie zgadzali się z filozofią firmy stworzyli własną markę Musician. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Środa o 20:10 Autor Napisano Środa o 20:10 Pilot cały z metalu, ciężki, można szczękę połamać. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Środa o 21:00 Napisano Środa o 21:00 2 godziny temu, Rafał S napisał: To ta firma spokrewniona z Denafripsem, która produkuje daki korzystając z tych samych fabryk i częściowo projektów, tak? To ta firma, co nie ma swojej strony internetowej, tak? W XXIw. daje to nadzieję na ciekawe granie. Żeby tak mieć wywalone na marketing, to trzeba być mocno pewnym swojego produktu. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Czwartek o 02:26 Autor Napisano Czwartek o 02:26 5 godzin temu, il Dottore napisał: To ta firma, co nie ma swojej strony internetowej, tak? http://m.musician-audio.com/en/pd.jsp?mid=1166&pid=4 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano Czwartek o 04:32 Autor Napisano Czwartek o 04:32 9 godzin temu, Rafał S napisał: kusił mnie Musician Pegasus, ale odpuściłem, bo nie udało mi się załatwić wypożyczenia Teraz mnie kusi Pegasus II, ale z dostępnością słabo. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Czwartek o 07:17 Autor Napisano Czwartek o 07:17 Nagranie standardowe 1.mp3 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Niewątpliwą zaletą jednorożca jest wielowarstwowość basu, sredni i górny podzakres jest uprzywilejowany względem niższego. To odejście od neutralnego liniowego jak w Teac, daje to świetny efekt, basik piękne mruczy. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, rajdek napisał: daje to świetny efekt, basik piękne mruczy Podoba się basik zatem. Gdybyś miał potrzebę na bardziej spektakularne i słyszalne efekty, namawiam do zmiany kolumn +. Jest ich cała masa, niemożliwe, by wszystkie grały podobnie. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu 4 minuty temu, AudioTube napisał: namawiam do zmiany kolumn Kolumny są genialne dla mnie, nie zmieniam, końcówki również. Technologia R-2R daje świetne efekty. Po wstawieniu absorberów za kolumny dźwięk został oczyszczony z zbędnych pogłosów co uwypukliło techniczną naturę Teac. Niektóre nagrania odsłaniały trochę kościec, zapragnąłem kropli miodu i oliwy, delikatnego ogładzenia góry i podkręcenia basu. Monoceros wpasował sie idealnie w moje oczekiwania, teraz tylko ostatni szlif dac-kiem r2r. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) @rajdek przeczytałem. A jakbyś włączył Californication Red Hotsów i tak po audiofilsku zasłuchał się na brzmieniu werbla oraz talerzy. Średnio głośno. To jestem ciekawy Twoich wrażeń. O zrozumienie opisu się nie obawiam, piszesz w moim języku. Dzięki z góry. Edytowano 13 godzin temu przez AudioTube Odpisz, cytując
lpomis Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu @AudioTube Cześć Adam. Mogę wiedzieć dlaczego poprosiłeś o przesłuchanie akurat tego utworu? Wiadomo, to klasyk i może się podobać. Ale czego doszukiwać się w nim jeśli chodzi o wybrzmienia? Na co w nim zwracasz uwagę? To fatalnie nagrana muzyka. Perkusja brzmi płasko, talerze się zlewają, werbel nie ma w ogóle ataku. Dominuje wrażenie kompresjii, ścisku. A im głośniej, tym mniej przyjemnie. Cały album najlepiej wypada chyba na głośnikach w TV lub klasycznym radyjku. Domyślam się - możesz chcieć napisać, że u Ciebie jest ok, doładowujesz go przecież swoimi customowymi kolumnami i sporym subem. Jeśli to zrobisz, to faktycznie taka chudzinka jak Californication może zabrzmieć w nieco bardziej znośny sposób. Ale zachowując już te same „nastawy” na inne, lepiej zrealizowane utwory, będzie po prostu kaszana. @rajdek - gratuluję nowego zakupu. Porównywałeś z innymi przedwzmacniaczami, czy po prostu kupiłeś i sprzęt od razu przypasował? 2 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @Ipomis Wojtek cześć. 32 minuty temu, lpomis napisał: Ale czego doszukiwać się w nim jeśli chodzi o wybrzmienia? Na co w nim zwracasz uwagę? Testowy mój kawałek na audioszoły. Zasłuchuję się w rytm perkusji. Jak zabrzmią ciche nuty/ghost note. Tekstura brzmienia. W tym konkretnym przypadku jak zabrzmi lewa ręką/podwójny werbel, ten drugi cichszy. Genialne kolumny ukażą tam mikrosekundowy spektakl wybrzmienia/ozdobnik. Prawa ręka na talerzach popuszczona a brzmienie dostaje „powietrza”. A lewą nogą luzuje talerze. To można usłyszeć. Zwłaszcza średnio głośno. Tylko czego potrzebujemy, by to usłyszeć? Jestem na forum maniaków brzmienia, więc nie wyganiajcie mnie. Na „forum” melomanów także siedzę. Choć spróbować zastopować w utożsamianiu się z własnymi myślami, recenzjami, odczuciami innych, swoimi oczekiwaniami. A zaufać i przyjrzeć się co rzeczywiście wpływa na określone brzmienie. Technologia r2r? Wojtek, w 2027 roku wracam na stałe do Polski. Na pewno się zobaczymy. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, lpomis napisał: Porównywałeś z innymi przedwzmacniaczami, czy po prostu kupiłeś i sprzęt od razu przypasował? Miałem w planie posłuchać jeszcze Audio-GD Master 9 mk3, ale ten tak siadł że odpuszczam. Słabiutka dostępność tych chińskich sprzętów. Kompletnie nie wiedziałem czego się spodziewać, opowieści o r2r nie są bajkami. Brzmienie jest przyjemniejsze i bardziej naturalne, to nie są subtelne zmiany. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, AudioTube napisał: Californication Talerze są dźwięczne i wyraziste lecz nienachalne. Werbel również wyrazisty, mocno naprężony, słyszę wszystkie uderzenia, drugi werbel mniej zaakcentowany tworzy krótką zapętloną linię melodyjną. 2 godziny temu, AudioTube napisał: Testowy mój kawałek The Offspring - Hit That Moj kawałek testowy na klarowność. W refrenie talerze wybrzmiewają dźwięcznie czy szumią? Z pośród wzmacniaczy które u mnie gościły tylko Teac odtworzył prawidłowo. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Dziękuję Zapamiętaj proszę to brzmienie, gdy przejdziesz na inną technologię, inny przetwornik. I czy pojawiają się istotne różnice. Mój początek kariery audiofila to między innymi przetwornik Pavane od Metrum Acoustic. Drabinki NOS. Firma a raczej Cees Ruitenberg długo przed chińskimi firmami przecierał szlaki w tej technologii. Nie mam pojęcia jak mu interes dzisiaj idzie. W miejscowości Bleiswijk, zreszta gdzie i ja zarabiam pieniądze, goście handlują przetwornikami z Chin. Hifi79 Studio. Zrobiłem research. Chyba można in zaufać. Posiadają/www mnóstwo tych urządzeń. Zerknij proszę. Gdybyś potrzebował pomocy, podjadę i zapytam. Żaden problem. 1km ode mnie. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu 16 minut temu, AudioTube napisał: Pavane od Metrum Acoustic Jak zapamiętałeś ten przetwornik? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 😬 2018 końcówka. Harbeth najmniejsze kolumny, wzmak od serbskiej manufaktury i streamer od Bluesound. Monitorki stały w trojkącie 1.5 metra i pamiętam tylko tyle, że niektóre wokalistki mogłem dotknąć. Zatem tylko fizyczne wrażenia były😏. Nic więcej nie pamiętam. Odpisz, cytując
Recommended Posts