Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Myślę że jest presja, że jak ktoś nie planuje go sobie zostawić, to musi wystawić zanim ponownie ruszy sprzedaż w Chinach po 1250zł. Ja czuję tę presję, a jeszcze bym go sobie na trochę zostawił.

Napisano
16 minut temu, misiekx napisał:

Jaka presja, nie rozumiem? Nie można go sprzedać za miesiąc czy pół roku za np. 1000 zł ?  Trzeba na wszystkim zarobić albo przynajmniej nie stracić?  

Ja tam lubię stracić możliwie najmniej, a najlepiej wcale. Nie widzę w tym nic złego. Napisałem kilka postów wcześniej, że mogę swój sprzedać za cenę z hifigo, czyli 1250zł - za dużo?

Napisano

Nie mnie oceniać czy dużo czy mało,  mnie ten produkt nie interesuje.  Nikt nie chce za dużo stracić ale czasami trzeba się tym liczyć a nie sprzedawać na szybko,czując presję że mogę stracić 100 zł. Super to hobby u niektórych 😂

Napisano

Nie obrażając nikogo....kto kupił tego Warmera u nas na forum ?  Koledzy którzy naczytali się kwiecistych opisów , ochów i achów a teraz chcą się tego jak najszybciej pozbyć. Wychodzi brak doświadczenia i osłuchania w audio . 

Napisano
8 minut temu, misiekx napisał:

Wychodzi brak doświadczenia i osłuchania w audio . 

Dlaczego? Czy tak właśnie się nie robi? Słyszysz jakieś mega wyjechanie opinie o sprzęcie kupujesz lub wypożyczasz i sprawdzasz u siebie czy to prawda. Nie podchodzi? Sprzedajesz lub oddajesz. - To chyba normalne.

Napisano
8 minut temu, misiekx napisał:

Nie obrażając nikogo....kto kupił tego Warmera u nas na forum ? 

Sporo osób, to po żeby przetestować, kumasz ?

9 minut temu, misiekx napisał:

Wychodzi brak doświadczenia i osłuchania w audio

No ciekawe :) Lubie takie txt, pochwal się tym doświadczeniem

Napisano
Przed chwilą, misiekx napisał:

Zabolało widzę🤣. Tych osłuchanych z doświadczeniem🤣

ty dzwonisz, wybitny jesteś audiofil widocznie 😂
Taki klasyczny ból dupy o tani DAC i o te, że można kupić, posłuchać, sprawdzić i ewentualnie oddać lub wyjebac do śmieci lub gdziekolwiek indziej , bo mogę !!! 

3 minuty temu, misiekx napisał:

NIE synku.

Kim ty jesteś ???  kolejny no name 🤣

Napisano (edytowany)

Dajmy spokój Panowie - czego bym nie czytał na Polskich forach, to co kilka stron trzeba się przebijać przez bezsensowną awanturę :(

Ja się nim zainteresowałem, bo fajnie wygląda. Później przeczytałem o r2r i o lampach i chciałem posłuchać z czym to się je. Gdybym miał kupować pod wpływem recenzji, to bym nie kupił, bo niemal wszędzie mówili, że zaokrągla górę i ma słabszy bas niż k13. 

edit: zasilanie mnie też zachęciło.

Edytowano przez bartleby
Napisano
13 minut temu, bartleby napisał:

Dajmy spokój Panowie - czego bym nie czytał na Polskich forach, to co kilka stron trzeba się przebijać przez bezsensowną awanturę :(

Ja się nim zainteresowałem, bo fajnie wygląda. Później przeczytałem o r2r i o lampach i chciałem posłuchać z czym to się je. Gdybym miał kupować pod wpływem recenzji, to bym nie kupił, bo niemal wszędzie mówili, że zaokrągla górę i ma słabszy bas niż k13. 

edit: zasilanie mnie też zachęciło.

Nie sprzedawaj, w czerwcu ma być player do kompletu. 

obraz.png.e35e83d7473bb48b279d46186bbd69eb.png

Napisano
4 godziny temu, tmnich napisał:

ty dzwonisz, wybitny jesteś audiofil widocznie 😂
Taki klasyczny ból dupy o tani DAC i o te, że można kupić, posłuchać, sprawdzić i ewentualnie oddać lub wyjebac do śmieci lub gdziekolwiek indziej , bo mogę !!! 

Kim ty jesteś ???  kolejny no name 🤣

no i zaczyna się kolejna gó..oburza ... na zagranicznych forach tego nie ma, większość zadowolona że kupiła. Jak nie kupisz to się nie przekonasz jak gra i tyle. A gra w zależności od żrodła (tak nawet impedancja wyjścia ma wpływ), w zależności od wzmacniacza i czasu nagrzania i wygrzania. W tej cenie uważam że gra dobrze, bo jeśli kupię w podobnej przetwornik cyfrowo-analogowy wykorzystujący technologię ESS, AKM, Sirius Logic lub podobny układ DAC, wtedy wydaje mi się, że tak Właściwie to nie słucham muzyki, ale cyfrową reprodukcja muzyki. 

Napisano
2 minuty temu, JACEK HABRAJSKI napisał:

no i zaczyna się kolejna gó..oburza ...

Niestety, tak to już jest, niektórzy nie rozumieją istoty zakupu DAC w celach sprawdzenia jego możliwości, weryfikacji różnych komponentów, itd.

Ich to przerasta, wystarczy wyjść poza powszechny schemat i już słychać wysrywy wybitnych ekspertów opowiadających że DAC nie ma prawa wpłynąć na muzykę, szczególnie tani chińczyk….

Napisano

Cześć Wszystkim,

Dołączyłem do forum ze względu na post o warmerze, patrząc na polskie podwórko to chyba tu jest najwięcej konkretnych informacji na ten temat za co z góry dzięki wszystkim zainteresowanym.

Kupiłem go głównie z ciekawości i możliwość niedrogiej zabawy lampami. Tu chciałbym podziękować @Wito76 za konkretne informacje odnośnie lamp i polecenie sprawdzonego sklepu.

Wymieniłem je zanim wygrzałem oryginalne, ale sugerowałem się wieloma pozytywntmi opiniami. Po pierwszym dniu odkręciłem śrubki i włożyłem radzieckie voskhody z 83r. U mnie kolumny podłączone przez xlr, więc lampowym nowicjuszom takim jak ja podpowiem żeby podczas kupowania celować w dopasowany kwartet jesli ma grać przez xlr nie rca.

Odnośnie dźwięku nie napiszę nic nowego bo jak widać u każdego gra inaczej i większość z nas ma kompletnie różny sprzęt. Mi głównie chodziło wyciągnięcie pełni możliwości z tweetera wstęgowego, który przy DAC na DS podczas głośniejszego słuchania bywał trudnym kompanem. Zabieg jak narazie udany choć do pełnego wygrzania 50h jeszcze trochę brakuje. 

Jako ciekawostkę wrzucam link do bardzo obszernego art odnośnie warmera. Przy okazji wyjaśnia dlaczego w niektórych systemach warmer ma tak duży wpływ na dół.

https://www.pragmaticaudio.com/reviews/2025/12/fiio-warmer-r2r/

20260220_144731.jpg