ryba82 #1 Napisano 24 czerwca 2009 Witam!W moim denonie nie ma dekoderow TrueHD i DTS-HD a ma 7.1-kanałowe wejście dla Dolby TrueHD i DTS-HD z odtwarzaczy Blu-ray i HD-DVD. Co to w praktyce oznacza? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #2 Napisano 24 czerwca 2009 Oznacza to tyle, że sam amplituner nie potrafi dekodować sygnałów HD audio, ale ten proces może odbywać się poza jego wnętrzem np. w odtwarzaczu. W takim przypadku nie podłączasz odtwarzacza kablem cyfrowym tylko kabl-em/-ami 8xRCA, które podpinasz pod "EXT. IN". Takie cuda oferują raczej droższe odtwarzacze np. Denon DVD-3800BD czy Pioneer BD-P LX91. Ja osobiście nie widziałem takich rozwiązań w tańszych źródłach, ale być może są takie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryba82 #3 Napisano 24 czerwca 2009 wielkie dzieki pacio94 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #4 Napisano 24 czerwca 2009 Ryba82Ja osobiście widziałem takie rozwiązania w tańszych odtwarzaczach i na szczęście nie trzeba wydawać tyle pieniędzy (Pioneer LX-91 to chyba koło dychy kosztuje...) na odtwarzacz BR z 8 gniazdami RCA ... Np. tegoroczny model Panasonic DMP-BD80EG ma również analogowe wyjście 7.1, a kosztuje poniżej 1500zł (tańszy od niego model BD-60 nie ma takiego wyjścia).Powinno być jeszcze parę odtwarzaczy BR w cenie około 1500zł z takim złączem - Pioneer BDP-LX51FD (LX-71 to już raczej 2500-3000zł) i o ile dobrze pamiętam SONY BDP-S550.Proponuję wejdź na stronę tych producentów i popatrz na opisy w instrukcji - oczywiście o ile jesteś zainteresowany zakupem odtwarzacza BR ... Zerknij np. na link do aukcji na Allegro z odpowiednim opisem i zdjęciami tyłu Pionka LX51...http://www.allegro.pl/item665497859_pionee...szow_sklep.htmla tutaj taki sam odtwarzacz, ale za 1599zł:http://www.allegro.pl/item659849178_pionee...stawa_24_h.htmlPozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #5 Napisano 24 czerwca 2009 Fakt - LX 91 to okolo 10000 pln. . Co do odtwarzaczy - Pioneer 51 i 71. W tych cenach naprawde fenomenalne i trudne do przebicia (LX 71 jest röwniez swietny w stereo). Co do Panasonica - BD jak najbardziej, ale sluchanie muzyki z plyty CD stereo to czarna rozpacz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach