Gość #1 Napisano 18 lipca 2007 Do odsłuchu muzyki stereo jaki lepszy amplituner Pioneer 916/917 czy model Denona 1707 lub 1907, a może jakiś inny? Chciałbym zakupić amplituner do odsłuchu muzyki z możliwością rozbudowy na kino domowe. Jakie kolumny do tych amplitunerów, aby dobrze zagrały muzycznie w stereo? Dziękuje z góry za podpowiedź. Zapytanie przesłane przez: zgredek1969 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mene #2 Napisano 19 lipca 2007 Do muzyki to się kupuje wzmacniacz stereo (a potem najtańszy amplituner do kina - skoro dobra jakość muzyki Cię ineteresuje, a na kino patrzysz przy okazji), ale skoro już musisz to Denon lub jakiś inny - Yamaha. Kolumny? B&W z nowej serii 600 lub Heco Metas. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mejson #3 Napisano 19 lipca 2007 Cytat Do muzyki to się kupuje wzmacniacz stereo (a potem najtańszy amplituner do kina - skoro dobra jakość muzyki Cię ineteresuje, a na kino patrzysz przy okazji), ale skoro już musisz to Denon lub jakiś inny - Yamaha. Kolumny? B&W z nowej serii 600 lub Heco Metas. Może i racja, ale ja zrobiłem akurat odwrotnie - amplituner Denon plus subwoofer do odsłuchu stereo a tylnych głośników do KD jeszcze nie mam. Denon brzmi trochę miękko - przy agresywnej muzyce rockowej trochę za mało zadziornie.Ale ponieważ słucham dużo klasyki i jazzu, to brzmienie akurat mi odpowiada.PODOBNO Yamaha brzmi trochę ostrzej - ale to nie moja opinia tyko zasłyszana. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafal735r #4 Napisano 19 lipca 2007 Cytat Może i racja, ale ja zrobiłem akurat odwrotnie - amplituner Denon plus subwoofer do odsłuchu stereo a tylnych głośników do KD jeszcze nie mam. Denon brzmi trochę miękko - przy agresywnej muzyce rockowej trochę za mało zadziornie.Ale ponieważ słucham dużo klasyki i jazzu, to brzmienie akurat mi odpowiada.PODOBNO Yamaha brzmi trochę ostrzej - ale to nie moja opinia tyko zasłyszana. Woofer dp stereo calkowicie odpada. Nie ma co wymyslac jaki amp by byl najlepszy. Zalezy czego slucha autor???? Wtedy mozna cos wybrac. No i w jakim pomieszczeniu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mejson #5 Napisano 19 lipca 2007 Cytat Woofer dp stereo calkowicie odpada. Całkowicie to umarł Napoleon. Popróbuj, posłuchaj.Mnie pasuje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo1964 #6 Napisano 23 lipca 2007 Brzmienie amplitunera wielokanałowego można porównać do 3-krotnie tańszego wzmacniacza stereofonicznego. Wynika to z konstrukcji - większa ilość końcówek mocy, wbudowany tuner, funkcje dodatkowe - to wszystko kosztuje. W ubiegłym roku kupowałem KD i chciałem tylko, żeby zagrał w stereo nie gorzej od mojego starego, kompletnie budżetowego Technicsa SU-V300. Po długich, ciężkich...odsłuchach kupiłem H/K AVR435 i da się słuchać z przyjemnością. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach