VVV Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2009 Witam.Zastanawiam się nad zakupem używanych - wzmacniacza i 2 kolumn (raczej podstawkowych na biurko, bo na podstawki nie mam dodatkowej kasy, a podłogowe raczej za drogie), które podłącze do PC. Obecnie mam często polecane w necie Geniusy 1250x. Mógłbym kupić np. Duala CV 1250 lub Denona PMA-250III, do tego np. Yamahę NS-G30 za małe pieniądze, razem mniej niż 400zł. Nie wiem, czy akurat te podane są OK, ale wydały mi się korzystne cenowo.Czy taki sprzęt takiej klasy jest wyraźnie lepszy od wspomnianych Geniusów - warto coś takiego kupować czy zostać przy tym, co mam teraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2009 Geniusy nie należy porównywać z NS-G3, bo to są głośniczki komputerowe, a nie Hi-Fi. Uważaj na impedancję, NS-G3 mają 4 ohm. Nie wiem, czy wspomniane wzmacniacze można obciążać tak niską impedancją. Sprawdź zanim kupisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVV Napisano 14 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2009 Wspomniane NS-G30 są warte zakupu w cenie do 250zł? Na allegro znalazłem też nowe KODA KF-225 S - 210zł za komplet, w sklepach cena od 375zl. Warto?Jeśli żadne z nich nie są godne polecenia, to będę wdzięczny za podanie propozycji z allegro. Słucham głównie rocka, pokój 10m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts