Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
elliot

buczenie

Witam,

posiadam zestaw aktywnych monitorów studyjnych Yamaha HS80M + subwoofer Yaamaha HS10W. Sprzęt jest połączony kablami dżek do pomiedzy kartą dźwiekową Emu 0404 w komputetrze a subwooferem a następnie kablami XLR pomiędzy sub a satelitami. Mój problem polega na tym, że po włączeniu subwoofera w satelitach pojawia sie nieznaczne a jednak denerwujące buczenie, przypominające to gdy uruchomi sie wentylator w jednej parze gniazdek z głosnikami. Przeszkadza to najbardziej w srodku nocy, gdy monitory są ściszone prawie do minimum. Buczenie to jest niezależne od tego jak są rozkręcone pokrętła głośności na subwooferze i kolumnach. Nawet w pozycji 0, buczenie pozostaje na tym samym poziomie. Po odłączeniu woofera z prądu, buczenie natychmiast zanika. Dodam jeszcze, że satelity są podłączone do listywy podłączonej do gniazdka a woofer niezależnie do gniazdka powyżej gniazdka do którego podłączona jest listwa.

Czy macie jakieś sugestie, jak moża się pozbyć tego buczenia? Czy jest to zależne od zakłóceń wynikajacych z gniazdek czy też może problem sprzętowy?

z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0