Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
GrYzU

Problem z menu ekranowym

Recommended Posts

Na wstępie chciałem powitać wszystkich:) Jestem tutaj nowy:)
Mam problem z amplitunerem Pioneer VSX-415 - za cholerę nie mogę włączyć menu ekranowego, a co się z tym wiąże nie mogę praktycznie nic ustawić...
LCD Samsung + VSX podłączyłem żółtym czinczem:) niestety na AV pokazuje brak sygnału.
Jeśli ktoś wie, gdzie leży problem prośba o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sprawdź jeszcze raz podłączenie (VIDEO OUT w ampie + AV IN w TV) i to czy wybierasz dobre wejście na telewizorze, może masz ich kilka i wybierasz złe (nie obraź się, ale takie cuda każdemu się mogą zdarzyć icon_wink.gif).
Kolejna sprawa to tryb pracy amplitunera, może masz włączony tryb DIRECT/PURE AUDIO/... mogą nazywać się różnie, ale chodzi o to, że one odcinają sekcje wideo i różne inne.

Jeśli nic z tego nie działa to napisz jeszcze czy poza tym MENU wszystkie filmy itd. działają normalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Podłączałem amplituner do kineskowoego TV i też na AV pokazywał brak sygnału, także to chyba nie jest wina TV.
Wg instrukcji powinienem podłączać się (w amplitunerze) w wyjście MONITOR OUT i tak też robię... ale niestety... nie działa...
Ktoś na innym forum powiedział mi, że ten amplituner nie ma menu ekranowego:/// może to jest przyczyną?
Co do trybów, o których piszesz, nie sądze aby były włączone - przywróciłem ustawienia fabryczne...
Pozdrawiam. Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sprawdź wyjście SVHS a amplitunerze - podłacz pierw np. laptop by mieć pewność, że w telewizorze jest OK.
Potem przy tym samym ustawieniu (wyborze źródła) podłącz się z amplitunerem i wybierz MENU.

Jesteś pewien, że dobrze wybrałeś źródło sygnału wejściowego w telewizorze?

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W TV mam z boku wejścia na 3 czincze, podłączam tam żółty czincz, a co się z tym wiąże TV wykrywa nowe żródło i mam do wyboru w opcjach TV - AV, jednak po chwili oczekiwania pokazuje brak sygnału i nic się już nie da zrobić:///
Może faktycznie ten Pionner nie ma menu ekranowego... Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sprawdź w instrukcji...Musi być informacja o wywoływaniu menu ekranowego - skoro jest takie złącze w amplitunerze. I to złącze służyło tylko do menu, bo inny sygnał wizyjny nie przechodził przez nie (np. filmu nie przepuścisz z DVD przez amplituner).

VSX-415 ma chyba tylko pojedyńcze wyjście cinch (kompozyt) na sygnał wideo i brak jest wyjścia po SVHS, przynajmniej tak wynika z opisu (hmmm - kiepskiego rysunku) złącz.

Pozdrawiam
PS. A być moze model 415 jako najprostszy nie ma tej funkcji - ale skoro jest wyprowadzenie gniazda, to byłoby to dziwne....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Myślisz, że gdzieś na infolinii firmy Pioneer uzyskam takie info czy ten model miał menu ekranowe?

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×