crom #1 Napisano 5 stycznia 2010 witam, pytanie do posiadaczy Yamahbyć może ktoś z was posiada amplituner kina domowego Yamaha RX-V475, 575, 765 lub 1065 - czy można w nich RĘCZNIE ustawiać poziom głośności poszczególnych kolumn zestawu 5.1, 7.1 czy też jest to możliwe tylko za pomocą systemu automatycznej korekcji z mikrofonem?Ręczne ustawienia są na pewno w modelu 375, w wyższych nie znalazłem odpowiednich funkcji, niestety w opisie nic o tym nie ma, nie posiadam też instrukcji (może ktoś ma link?). pytanie do posiadaczy Onkyo1) Z opisu: "Amplituner Onkyo wyposażono w układ Music Optimizer polepszający brzmienie skompresowanego dźwięku np. plików MP3. " - jak to uruchomić? czy ta funkcja włącza się sama automatycznie czy ręcznie trzeba coś przełączyć? Dla porównania w ampl. yamaha taka funkcja nazwana "Enchancer" jest uruchamiana ręcznie jako jeden z licznych trybów dźwięku przestrzennego, szukałem tego samego we wszystkich trybach DSP Onkyo ale nie znalazłem - może ktoś z was się lepiej orientuje....2) Z jakimi źródłami sygnału działa 5-pozycyjny equalizer w tych ampl. ? Słuchałem radia stereo z modelu Onkyo 507 i mimo włączonego/wyłączonego equalizera nie było słychać żadnej różnicy.. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cooledit #2 Napisano 5 stycznia 2010 Na ile sięga moja wiedza na temat amplitunerów Yamahy, to wszystkie posiadają możliwość ręcznego ustawiania głośności każdego z kanałów jak też wielu innych parametrów pracy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach