januszmks #1 Napisano 4 maja 2010 Jestem nowy na forum więc witam wszystkich, a jednocześnie kieruje do Was pytanie. Mianowicie, posiadam wieżę Sony LBT N255 jest to dosyć stary sprzęt ale gra dobrze jak na swoje lata i chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość podpięcia tej wieży do komputera zamiast zwykłych głośników komputerowych? Wiece napewno o co mi chodzi tylko wydaje mi się, że ta wieża nie posiada opcji AUX i właśnie dlatego pytam sie tutaj. Wiem, że z tyłu ma podwójne wejścia IN (czerwone, białe) podpisane Phono i nizej Video (Audio). Chcę wiedzieć, czy da rade to zrobić bez żadnego kombinowania w środku wieży, a jeśli da rade to pod które wejścia podpiąć czincze (Phono czy Audio Video) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 4 maja 2010 Można spokojnie podłączyć komputer pod gniazda AUX. Jest to uniwersalne gniazdo wejściowe (zresztą takie same są parametry gniazd CD, TAPE, TUNER, Video ...).Natomiast nie ma co przesadzać z poziomem sygnału, czyli nie grać na maksimum głosności (bo komputer potrafi generować zniekształcenia, no i już w paru przypadkach poleciał wzmacniacz).Co do gniazda PHONO – jest to dedykowane wejście do podłączenia gramofonu.Oprócz tego może być jeszcze gniazdo wyjściowe do podłączenia słuchawek ..Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach