2120588 #1 Napisano 24 maja 2010 Witam, kupiłem dzisiaj subwoofer aktywny Technixa i mam mały problem...gdy podłączam go do prądu, włączam, słychać, że działa (lekkie pierdzenie) lecz gdy podłączam go do Amplituner MC-Voice av-550 (ma s.w in i out) to w ogóle nic nie słychać ... kolumny grają a subek nic.wie ktoś dlaczego tak może być?ps. dodam, że amplituner mam podłączony do komputera z kartą Realteka. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 24 maja 2010 A jak podłączasz subwoofer pod amplituner?Pod dedykowane wyjście "subwoofer out" (lub podobnie opisane) jednym kablem cicnch, czy pod zaciski głośnikowe?Czy ustawiłeś w amplitunerze opcję "subwoofer = YES" ? Zwzwyczaj w amplitunerach jest do wyboru taka opcja i trzeba ją włączyć...PozdrawiamPS. Przenoszę ten wątek do właściwego działu - czyli "KINO DOMOWE". Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2120588 #3 Napisano 24 maja 2010 podłączam normalnie chinchem ( z dwoch stron ), w amplitunerze nie znalazłem takiej opcji, mam do wyboru jedynie CH2,3 albo 5 (prologic), probowalem w Amplitunerze podłączać do IN, w subie. na OUT i odwrotnie i nic Sub jest na pewno sprawny.edit: dodam jeszcze, że wyjście (input) do komputera mam podłączone jako CD/VCD, lecz to chyba nic nie zmienia. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #4 Napisano 24 maja 2010 Sygnałem z komputera wchodzisz na wejście (in) potem SUBWOOFER OUT w amplitunerze łączysz kablem z wejściem IN w subwooferze.Spróbuj uruchomić dźwięk wielokanałowy w amplitunerze (czyli PROLOGIC) i zobacz, czy sygnał z komputera idzie na wszystkie kolumny (zakładam, że masz 5 kolumn), możesz też spróbować jak jest z sygnałem radiowym (czyli wybierasz tuner w opcjach źródła amplitunera).Sprawdzałeś w instrukcji jak jest z podłączeniem subwoofera (czyli czy jest funkcja lub przycisk włączający przekazywanie sygnału do suba).PozdrawiamPS. Czy w amplitunerze masz jakieś wejście cyfrowe? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2120588 #5 Napisano 24 maja 2010 dalej nie działa, instrukcji niestety niemam :/ tak, w amplitunerze sa wyjscia cyfrowe i uzywam 2 kolumn 80 wattowych.sam juz niewiem co robic z tym..ps. przeleciałem już chyba wszystkie opcje i niema nic o SUBIE, dziwne, po co by mu robili IN i OUT na suba jak go niechce obslugiwac. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach