Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
2120588

Amplituner MC Voice av-550 a sub. aktywny

Recommended Posts

Witam, kupiłem dzisiaj subwoofer aktywny Technixa i mam mały problem...

gdy podłączam go do prądu, włączam, słychać, że działa (lekkie pierdzenie) lecz gdy podłączam go do Amplituner MC-Voice av-550 (ma s.w in i out) to w ogóle nic nie słychać ... kolumny grają a subek nic.


wie ktoś dlaczego tak może być?


ps. dodam, że amplituner mam podłączony do komputera z kartą Realteka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A jak podłączasz subwoofer pod amplituner?
Pod dedykowane wyjście "subwoofer out" (lub podobnie opisane) jednym kablem cicnch, czy pod zaciski głośnikowe?
Czy ustawiłeś w amplitunerze opcję "subwoofer = YES" ? Zwzwyczaj w amplitunerach jest do wyboru taka opcja i trzeba ją włączyć...

Pozdrawiam
PS. Przenoszę ten wątek do właściwego działu - czyli "KINO DOMOWE".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podłączam normalnie chinchem ( z dwoch stron ), w amplitunerze nie znalazłem takiej opcji, mam do wyboru jedynie CH2,3 albo 5 (prologic), probowalem w Amplitunerze podłączać do IN, w subie. na OUT i odwrotnie i nic icon_sad.gif


Sub jest na pewno sprawny.


edit: dodam jeszcze, że wyjście (input) do komputera mam podłączone jako CD/VCD, lecz to chyba nic nie zmienia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sygnałem z komputera wchodzisz na wejście (in)
potem SUBWOOFER OUT w amplitunerze łączysz kablem z wejściem IN w subwooferze.

Spróbuj uruchomić dźwięk wielokanałowy w amplitunerze (czyli PROLOGIC) i zobacz, czy sygnał z komputera idzie na wszystkie kolumny (zakładam, że masz 5 kolumn), możesz też spróbować jak jest z sygnałem radiowym (czyli wybierasz tuner w opcjach źródła amplitunera).

Sprawdzałeś w instrukcji jak jest z podłączeniem subwoofera (czyli czy jest funkcja lub przycisk włączający przekazywanie sygnału do suba).

Pozdrawiam
PS. Czy w amplitunerze masz jakieś wejście cyfrowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dalej nie działa, instrukcji niestety niemam :/ tak, w amplitunerze sa wyjscia cyfrowe i uzywam 2 kolumn 80 wattowych.


sam juz niewiem co robic z tym..



ps. przeleciałem już chyba wszystkie opcje i niema nic o SUBIE, dziwne, po co by mu robili IN i OUT na suba jak go niechce obslugiwac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×