oliho #1 Napisano 27 września 2007 Witam!Jest to mój pierwszy post na forum ,wiec chciałbym wszystkich powitać...CZEŚĆ!A teraz moje pytanie do Was-bardziej ode mnie znających się na audio:Chcę kupić di mojego małego pokoju niewielki zestaw audio,przeglądałem już wiele ofert i wybrałem 3 z pośród których zostanie wybrana ta jedna...ta dla mnie Oto one:1)onkyo cs-3152)sony cmt-hx5bt3)philips MCD288bardzo proszę o konkretne opinie ,a co za tym idzie konkretną pomoc przy wyborze.pozdrawiam! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #2 Napisano 27 września 2007 WitamZ zestawu który wytypowałeś, godny uwagi jest Onkyo CS-315. Weź także pod uwagę nie co droższą Yamahę Piano Craft E-320. Jednak najbardziej trafnym wyborem byłaby Yamaha PianoCraft E-810, jest droższa, ale radość z jej użytkowania zdecydowanie największa. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oliho #3 Napisano 27 września 2007 Cytat WitamZ zestawu który wytypowałeś, godny uwagi jest Onkyo CS-315. Weź także pod uwagę nie co droższą Yamahę Piano Craft E-320. Jednak najbardziej trafnym wyborem byłaby Yamaha PianoCraft E-810, jest droższa, ale radość z jej użytkowania zdecydowanie największa. no ta yamaha prezentuje się świetnie i opinie o niej są rewelacyjne,ale to już jest trochę więcej niż planowałem wydać....dodatkowo przeczytałem ,że aby uzyskać naprawdę dobry efekt to należy do zestawu tego dołączyć jeszcze woofer...no i tu kolejne koszta,a nie chce kupic jakiegoś shit'u .Na e-810 już w 99% jestem zdecydowany ,ale prosze jeszcze o poradę na temat tego woofer'a.Jaki kupić? Czy yamaha e-810 ma specialne wyjscie dla woofera? Czy kompletować całośc z yamahy czy moze kupić jakiś inny?max ile moge dać to ok.500 złotych... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #4 Napisano 29 września 2007 Cytat Czy yamaha e-810 ma specialne wyjscie dla woofera? Tak, posiada takie wyjście. Nie słuchałem e810 z subem, bo i nie było takiej potrzeby, basu była wystarczająca ilość. Z subem to jest tak, że podłączyć można prawie każdy, nawet i za 500PLN, tylko jak on zagra w zestawie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oliho #5 Napisano 29 września 2007 Cytat Cytat Czy yamaha e-810 ma specialne wyjscie dla woofera? Tak, posiada takie wyjście. Nie słuchałem e810 z subem, bo i nie było takiej potrzeby, basu była wystarczająca ilość. Z subem to jest tak, że podłączyć można prawie każdy, nawet i za 500PLN, tylko jak on zagra w zestawie. Myślałem o takim :yamaha yst-sw012 koszt ok.370zł Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #6 Napisano 29 września 2007 Trafny wybór, jednak osobiście nie jestem przekonany do produktów z najniższej oferty producenta, i z tego względu wybrałbym model nieco droższy, o lepszej konstrukcji YST-SW030. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlowik #7 Napisano 1 października 2007 podlacze sie pod temat bo mysle takzde nad wiezyczka i myslalem wlasnie o piano crafcie, badz o denonie http://www.denon.pl/site/frames_main.php?m...ail&Pid=223 ktora z nich to lepszy wybór ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlowik #8 Napisano 1 października 2007 jeszcze mam takie pytanie, a zeby nie zasmiecac forum to dozuce je tutaj, mianowicie jak powinny byc ustawione kolumienki z takiego zestawu? Czy koniecznie na wysokosci uszu? Pytam bo u mnie moglby by na 2 szafkach stac tylko ze wtedy byly by na wysokosci uszu gdy stoje. Gdy siedze jest to jednak polowe nizej. Jak wiec dopasowac zeby bylo idealnie. Nie wspomne o tym ze czesto slucham muzyki lezac Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafal735r #9 Napisano 1 października 2007 Kazde kolumny, nawet podlogowe powinny stac tak ze glosnik wysokotonowy powinien byc na wysokosci uszu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #10 Napisano 1 października 2007 Cytat podlacze sie pod temat bo mysle takzde nad wiezyczka i myslalem wlasnie o piano crafcie, badz o denonie http://www.denon.pl/site/frames_main.php?m...ail&Pid=223 ktora z nich to lepszy wybór ? W skrócie, najlepsza E-810, potem DM-33, i na końcu E-320. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Janek83 #11 Napisano 2 października 2007 Witam,moje pytanie jest podobne, z tym ze wolałbym sie zmieścić w 1000zł, czy onkyo cs-315 jest naprawde dużo gorsze od proponowanej yamahy 810?Jak wygląda stosunek jakośc/cena obydwu zestawów? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #12 Napisano 2 października 2007 Jak wyżej już pisałem CS315 jest dobrym sprzętem, wartym swojej ceny, jednak E810 ma lepsze parametry, możliwości (np. DVD), brzmienie. Cena E810 i tak już spadła o ok 500PLN, a więc zakup jej jest jeszcze korzystniejszy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach