iron73 #1 Napisano 5 czerwca 2010 Witam posiadam amplituner jak w tytule ,chciałbym dokupić kolumny ,pokój 17 m2 ,cena do 1000złSA-GX180:2x60W 4R2x40W 8Rpobór: 170W Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iron73 #2 Napisano 5 czerwca 2010 To chociaż napiszcie jaką moc kolumn szukać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p2rek #3 Napisano 5 czerwca 2010 Napisz jakiej muzy szukasz i czy mogą być używane czy wolisz nowe.Jeżeli coś w stylu Hip-Hop, Dance, Techno, Rock to poszukaj Magnatów, JBL..Jeżeli klasyczna, soul i inne spokojne to szukaj Tannoy, Wharfedale..Oczywiście nie oznacza to, że JBL nie zagrają poważnej, a Wharfedale techno. Prawda jest taka, abyś posłuchał. Z własnego doświadczenia z Technicsami wiem, że fajnie grają właśnie z Magnatami czy JBL. do 1000zł masz już spory wybór. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iron73 #4 Napisano 5 czerwca 2010 Słucham przeważnie rocka ,jazu,fanki,bluesa to znaczy słuchałem zanim rozpadły ni się moje wiekowe space 86 z których nie byłem zadowolony z powodu słabych basów ,szukam coś nowego.Chodzi oto żeby dopasować kolumny do wzmacniacza w miarę dobrze . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p2rek #5 Napisano 6 czerwca 2010 Technics pasuje do JBL i Magnat jak wcześniej pisałem i z rockiem fajnie zagrają. Pomyśl np. o JBL ES30 - ale mimo wszystko polecam Ci ich odsłuch ze swoją płytą którą znasz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iron73 #6 Napisano 6 czerwca 2010 Myślałem również o wymianie głośników w moich starych space 86 cena około 500zł,ale drugie 500 i są nowe.Te Jbl ES 30 są mniejsze od space 86 ale recenzje mają dobre .Mój technics to wiekowy sprzęt nie najlepszy i te kolumny ,kasa by zdziałała cuda.Interesuje mnie naturalne brzmienie.Może jeszcze jakieś propozycje,czy na tym poziomie nie poszaleje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iron73 #7 Napisano 7 czerwca 2010 Może Koda Harmony K-2000B,Heco Victa 500/700 czytałem że te heco 500 są niezłe.Magnat Supreme 1000.Te jbl jakieś malutkie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
suavex77 #8 Napisano 12 czerwca 2010 CześćMoja rada jest taka: jeśli faktycznie dysponujesz kwotą 1000 pln, wyrzuć swój amplituner na śmietnik i kup najpierw dobry wzmacniacz - wiem co mówię. Co do Twojego amplitunera - użytkowałem ten model przez przeszło 10 lat, i dopóki nie zmieniłem na yamahę ax-500 nie wiedziałem jaki to marny sprzęt. SA-GX180 według mnie nadaje się jedynie do słuchania przez słuchawki. Ma strasznie małą moc, i raczej wydaję dźwięki a nie gra, jeśli mnie rozumiesz. Używany wzmacniacz kupisz juz za 300-400 pln [osobiście polecam Yamahę - brzmi naturalnie, świetnie oddaje ciepło nagrań analogowych z lat 70-80 a i potrafi nisko zejść, np. bas w nagraniach Prodigy czujesz w żołądku ]. Potem poszukaj jakichś fajnych kolumn podstawkowych - np. Tannoy [wydaje mi się, że kolumny podłogowe przy metrażu Twojego pokoju to raczej za dużo]. I powinieneś się w kwocie 1000 pln zmieścić.Pozdrawiam[cd technics sl-pg580a, wzmacniacz yamaha ax-500, podpięty pecet i kolumny magnat monitor supreme 200] Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iron73 #9 Napisano 13 czerwca 2010 A co sądzicie o Pioneer a-307 R chyba byłby lepszy od technicsa . Czy dvd odtwarzacz nadaje się do słuchania muzyki np.PIONEER DV-420V ,czy długość 4m przewodu 2.5mm jest dobra. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iron73 #10 Napisano 13 czerwca 2010 A zestaw DENON PMA-510AE,DCD-510AE,kolumny podłogowe HECO VICTA 500 .Będzie to grało. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach