oliho #1 Napisano 18 października 2007 Witam!chciałbym zasięgnąć rady na temat tego sprzętu : Yamaha virgo 140Czy bedzie to dobry wybór na początek "przygody " z audio-video ?wielkośc pomieszczenia w którym ma być to ustawione to ok.20 m2.Bedzie ten zestaw używany do odsłuchu muzyki oraz ogladania filmów-to oczywiste Chciałbym również podpiąć aplituner do kompa oraz tunera tv cyfrowej.Bardzo proszę o opinie.Czy kupić to wszystko w zestawi czy może zainteresować się kupnem wszystkich potrzebnych elementów "na części' ? tzn. głośniki osobno,dvd i ampli także.... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #2 Napisano 18 października 2007 Jest to najtańszy i zarazem najsłabszy zestaw kina domowego Yamahy. Kupując taki zestaw w detalu, osobno zapłacisz więcej, ale wtedy również mógłbyś kupić lepsze głośniki i amplituner, o oczko wyższy 459 lub 461 z najnowszej serii. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oliho #3 Napisano 21 października 2007 Cytat Jest to najtańszy i zarazem najsłabszy zestaw kina domowego Yamahy. Kupując taki zestaw w detalu, osobno zapłacisz więcej, ale wtedy również mógłbyś kupić lepsze głośniki i amplituner, o oczko wyższy 459 lub 461 z najnowszej serii. Najtańszy może nie jest,ale tak...jest to zestaw z aktegori tych "do 2000 zł".niestety wiecej pieniążków w tym momencie nie mam przeznaczonych na ten cel.Przesiadam się z komputera i kilku głośniczków satelitarnych,także myslę ze i tak bedzie to dla mnie szok Tylko,że zastanawiam się nadal czy kupić ten zestaw czy może wziąść ciut tańszy e-810może ta mniejsza wieżyczka nie ma tylu głośników no i amli nie ma osobnego....sam już nie wiem! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #4 Napisano 21 października 2007 Cytat Najtańszy może nie jest,ale tak...jest to zestaw z aktegori tych "do 2000 zł".Przesiadam się z komputera i kilku głośniczków satelitarnych,także myslę ze i tak bedzie to dla mnie szok Fakt można kupić o kilka zł taniej, ale nie zmienia to faktu, że amplituner i odtwarzacz DVD są najsłabszymi klockami z oferty Yamahy i już nieprodukowanymi. Oczywiście gra to całkiem przyzwoicie i przejście z zestawu komputerowego będzie dużym zaskoczeniem na plus, pod warunkiem, że nie słuchałeś dotąd sprzętu lepszej klasy. Cytat Tylko,że zastanawiam się nadal czy kupić ten zestaw czy może wziąść ciut tańszy e-810może ta mniejsza wieżyczka nie ma tylu głośników no i amli nie ma osobnego....sam już nie wiem! E-810 jest w zasadzie wieżyczką stereo i w tym sobie nieźle radzi, czego nie można powiedzieć o RX-V359. Ma wbudowany odtwarzacz DVD, ale do odsłuchu 5.1 potrzebuje dodatkowego wzmacniacza. Posiada również wyjście dla aktywnego suba, gdyby basu było za mało. Generalnie dla stereo lepsza będzie E-810, do KD amplituner. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo1964 #5 Napisano 21 października 2007 Cytat Przesiadam się z komputera i kilku głośniczków satelitarnych,także myslę ze i tak bedzie to dla mnie szok Dlatego na początek może być. Ale po krótkim czasie dojdziesz do wniosku, że w stereo to nie gra ciekawie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach