ermaker #1 Napisano 4 października 2010 Od dwóch lat jestem posiadaczem amplitunera Yamaha RX-461 (przekonałem się dopiero w sklepie hehehhe) ora zestaw głosników jak na razie Koda AV 860 Czas na DVD Proszę o pomoc pomiędzy Pionier DV 420V a Yamaha S 663 ??? Naprawde nie wiem co wybrać w sumie chodzi mi o dobra jakoś dźwięku ale tez zalezy mi zebu dvd "bralo" wszystkie filmy divx itp…. Czy jest róznica miedzy przetwornikiem audio D/A 192 kHz/24-bity (Yamaha) a przetwornikiem 96 kHz/24 bity (Pioneer) i czy ma ma to duże słyszalne znaczenie ????? A moze jakas alternatywa W CENIE DO OK 900 ZŁ ???? PROSZĘ O POMOC !!!!!!!i z góry dziękuję Pozdrawiam wszystkich serdecznie[ Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radi73 #2 Napisano 5 października 2010 Jeśli chodzi o czytanie DIVX różnej maści, to na pewno PIONEER jest firmą która czyta wszystko . A jeśli chodzi o dźwięk, to stawiam na model YAMAHY! Ale do Twojej kwoty można znaleść inne ciekawe produkty, a zwłaszcza jeden który pogodzi obu rywali :Denon DVD-1940 = 750 zł, naprawdę dźwiękowo bardzo dobry odtwarzacz!!! Wizja też stoi na wysokim poziomie, no i czyta według zapewnień producenta: DiviX 6 Ultra oraz DivX VOD!!! Nie wiem tylko jak z dostępnością tego modelu...?Myślę jednak, że to jest doskonały wybór dla Ciebie!!! Jeśli mówimy tylko i wyłącznie o odtwarzaczu DVD do kwoty 900 zł. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #3 Napisano 21 października 2010 Poza tym Pioneerem DV-420 były jeszcze wyższe serie DVD Pioneera, więc lepiej porównać Yamahę do modeli serii 6xx? Jest jeszcze dostęny model DV-610, który odtwarza również SACD i DVD-Audio...http://www.ceneo.pl/1610998na Allegro pojawiają się nowe oraz używki - poniżej link z aukcją używanego DV-610 zs 399złhttp://allegro.pl/pioneer-dv-610-i1266357117.htmlNatomiast jeżeli dużo słuchasz muzyki to niezłym wyjściem oprócz zakupu DVD będzie dokupienie używanego CDka ...Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach