tomek5577 Napisano 12 października 2010 Udostępnij Napisano 12 października 2010 Witam,Szukam nowych kolumn do maks. 1500zł.Mój wzmak to Harman/Kardon HK6150.Pokój to 15m2, może za jakiś czas będzie to 25m2.Czasem lubie głośniej posłuchać, ale bez przesady.Słucham rocka i reggae.W tym budżecie muszą zmieścić się też kable proporcjonalne do możliwości sprzętu.Potrzebuję też kabel RCA (może być poza budżetem) do połączenia CD- teraz używam jakiegoś za 5zł z marketu.Nie mam zdania czy mają to być podłogówki, czy monitory. Mają po prostu dobrze grać.Mój typ to Wharfedale Diamond 10.4http://allegro.pl/wharfedale-diamond-10-4-...1267279491.htmlKolumny muszą być nowe- niestety jestem estetą Proszę o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 13 października 2010 Udostępnij Napisano 13 października 2010 Witam. Twój typ jest ok., warto jednak posłuchać go przed zakupem!!! To stwierdzenie dotyczy w zasadzie wszystkich propozycji . Do kolekcji dorzuciłbym jeszcze:Kef C5 - tego modelu nie znam, ale producent klasowy, więc nie powinno być rozczarowań .Wharfedale Diamond 9.5 - co prawda starsza seria, ale sprawdzona - kolega je ma i sprawują się wyśmienicie właśnie w Twoich gatunkach!!! Wharfedale Diamond 10.6 - podobne do modelu 10.5, jednak bazują na znacznie większych głośnikach niskośredniotonowych - dźwięk powininien być potężniejszy i bardziej swobodny...Mission M34i - też sprawdzony producent i konstrukcja - dźwięk czytelny i dość uniwersalny...Należałoby tylko ich wszystkich wcześniej posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek5577 Napisano 13 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2010 Dobra, wielkie dzięki. Mam nadzieję, że chociaż część mają w bielskim Hi-Fi.Co z kablami? Co możecie polecić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 13 października 2010 Udostępnij Napisano 13 października 2010 Do tego jeszcze Siesty Tonsila do posłuchania . M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts