bialy998 #1 Napisano 6 listopada 2010 Witam,Chciałem prosić o radę w sprawie podłączenia tego odtwarzacza DVD do komputera. Zmieniłem kompa i mam już chyba wszystkie potrzebne wejścia. Więc proszę o poradę jak i jakimi kablami połączyć żeby był głos. Jak rozumiem to obraz z komputera podłączam kablem z kompa do telewizora ( również jakim kabelkiem ). Poniżej zdjęcie kompa i dvd. telewizor Sony Bravia 40 ex 701Proszę o odpowiedzPozdrawiam [attachment=2794:9eced4b5022c36e7.jpg] Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbyszq #2 Napisano 8 listopada 2010 Pewnie jakoś się da, ale po co?Może prościej użyć nagrywarki DVD w komputerze, będzie pewnie i dzwięk i obraz, a to DVD Sony połączyć jednym kablem HDMI z telewizorem, też będzie i dzwięk i obraz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy998 #3 Napisano 10 listopada 2010 Cytat Pewnie jakoś się da, ale po co?Może prościej użyć nagrywarki DVD w komputerze, będzie pewnie i dźwięk i obraz, a to DVD Sony połączyć jednym kablem HDMI z telewizorem, też będzie i dzwięk i obraz. Dziękuje, ale co to znaczy " użyć nagrywarki DVD w komputerze???Chciałbym połączyć PC-ta do DVD żeby był dźwięk z kompa i do telewizora żeby była wizja. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbyszq #4 Napisano 11 listopada 2010 Skoro komputer jest zmieniony to powinien mieć DVD-ROM czyli coś co odtwarza dyski DVD. Ale powtarzam, patrząc na tył Twojego DVD-SONY to widzę tam wyjście HDMI a w telewizorze Bravia 40 ex 701 też jest takie wejście, czyli potrzebny jest kabel HDMI . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy998 #5 Napisano 13 listopada 2010 Zbyszq już wiem jak podłączyć DVD natomiast w dalszym ciągu nie wiem jak połączyć PC z dvd aby była muzyka z komputera oraz komputer z telewizorem aby był na nim obraz z komputera. Mam dużo filmów w RMVB a dvd mi tego nie odtworzy. Chce zrobić tzw klon ( obraz z kompa ). Jak bym mógł prosić abyś mi to jeszcze raz podpowiedział i wyjaśnił jakimi kablami.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #6 Napisano 13 listopada 2010 Zdaje się, że masz w jednym urządzeniu amplituner kina domowego wraz z odtwarzaczem DVD. Jaki to model Soniaka, bo zdjęcia są trochę niewyraźne ... Poza tym - jak robisz fotki, to lepiej odwróć zdjęcie (a nie dawaj "do góry nogami"), tak będzie czytelniej Jakie masz wyjście dźwięku z komputera? Minijack (jak do słuchawek) jako stereo, lub 3 pary takich gniazd (na przód, na tył, na subwoofer + centralny), albo wielokanałowe wyjście cyfrowe....Sprawdź w instrukcji, czy to kino domowe ma wejścia (chyba widać na tylnej ściance złącza cyfrowe optyczne i koaksjalne) do podłączenia innego urządzenia i wypuszczenia dźwięku na kolumny. Mogą to być wejścia cyfrowe lub analogowa para gniazd cinch opisana zapewne jako "in" (AUX-in lub cos podobnego).Jeżeli nie ma takiego wejścia w amplitunerze kd, to możesz użyć kabla minijack - 2x cinch i podłączyć dźwięk stereo z komputera (szare gniazdo minijack oznaczone jako front lub stereo, znajdujące się na lewo od gniazda "rear" z tyłu komputera). Prawdopodobnie choć masz wyjście SPDIF OUT w komputerze to nie ma takiego gniazda wejściowewgo w TV.... Jeśli jest w TV takie gniazdo wejściowe ("optical in" lub coś w tym stylu) lub w amplitunerze kd to możesz w ten sposób mieć dźwięk.Trochę to zawiłe - ale nie podałeś wszystkich szczegółów swojego sprzętu i czekamy na dodatkowe informacje.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbyszq #7 Napisano 13 listopada 2010 Jeżeli TV ma Wejście PC (15-stykowe D-Sub) + wejście audio, to sygnał z PC można podać na to gniazdo do TV (dwa kable), a jeżeli PC ma wyście z karty grafiki przez HDMI to można to połączyć z TV jednym kablem. Stacjonarne DVD SONY do odtwarzania obrazu i dźwięku z PC do TV nie jest potrzebne.A tak na marginesie, jak zobaczysz jakość obrazu z rmvb na TV, to chyba pomyślisz, że to całe kombinowanie z łączeniem nie warte było zachodu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sesek #8 Napisano 18 listopada 2010 jezeli nadal jestes zainteresowanym tym podlaczeniem to odezwij sie na priva to Ci opisze co i jak Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach