Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam! Jak w tytule: Szukam czegoś do odtwarzania muzyki. Będzie to grało w pokoju 20m2. Zależy mi na dość dobrej jakości w każdym rejestrze (oczywiście adekwatnej do kwoty). Na wydanie mam maximum 1700zł (amplituner + głośniki 5.0 lub 5.1) - nie pogniewam się jak będzie ciut mniej. Za pomoc będę niezmiernie wdzięczny. Sprzęt tylko nowy (wymagania rodziców).
Napisano
Do odtwarzania muzyki to raczej stereo i tego raczej bym się trzymał, ciężko wogóle kupić sprzęt za takie pieniądze, a kino w tym przedziale nie będzie grało za ciekawie, a na pewno znacznie gorzej niż stereo w tej samej cenie.
Marantz PM5003 (chciałes amplituner, ale wzmak zagra trochę lepiej, ewentualnie jesli radio to paląca kwestia weź Yamahę RX-... to najtańsza opcja)
KODA AV-702F v.2
Napisano
w sumie to może i bym się skusił na stereo.. ale podłączone pod to będzie jeszcze dvd. filmy oglądamy rzadko więc kwestia przemyślenia.

Hmm, podobno w MM jest zestaw wart uwagi: denon 1311 + wharefadale vardun 250 5.1 za 1590 zł. Co o tym myślicie?
Napisano
Kabli połączeniowych normalnie nie ma w komplecie - chyba że sprzedawca z dobrej woli doda Ci jakieś podstawowe kable jak kupujesz cały zestaw...

Do połączenia DVD z amplitunerem stereo potrzebujesz pary kabli cinch (inaczej RCA), oraz głośnikowych do połączenia amplitunera z kolumnami.
Co do kabli - pytanie, ile Ci zostanie pieniędzy na kable i jaką długość głośnikowego potrzebujesz?
Na początek wystarczy coś solidnego w miarę firmowego (choćby Bandridge, Koda, MRS, Profigold czy Prolink - wymieniajac w kolejności alfabetycznej) i jakiś głosnikowy o przekroju rzędu 2.5mm^2 z miedzi beztlenowej. A później w ramach rozwijania sie choroby audiofilskiej można przejść na lepsze i droższe kable icon_wink.gif

Pozdrawiam
Napisano
Jeszcze mam pytanie co do mocy tego zestawu: będzie jakiś wykop? bo lubię czasami podkręcić.. Może porównanie z kinami do 400zł (bo przeważnie takich słuchałem) lub głośników Genius Sw-Hf5.1 5005?