Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Posiadam amplituner Panasonic SA-HE75 oraz Senki HD 555. Chciałbym to podpiąć pod komputer. Tylko że mam tam zintegrowaną karte dźwiękową. Domyslam sie że to słabo.. Więc teraz moje pytanie do was: co powinienem dokupić? Moje fundusze są ograniczone do jakiś 300zł (biedny student ;p). Myślicie że np asus xonar dx lub d1 rozwiązał by problem ? Chciał bym wykorzystac potencjał sluchawek w miare niedużym kosztem.

Czy może moj tok myslenia jest w ogole zły? Może zmiana karty rozwiązuje problem, a dołączony do tego amplituner nic nie zmieni?

Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdro icon_smile.gif
Napisano
Najlepiej zrobisz sprzedając ten amplituner. Najprawdopodobniej wzmacniacz słuchawkowy w nim siedzący jest miernej jakości, w zamian (budżet powinien nam się zbliżyć do 450-500zł) kup DACa z wejsciem USB i wzmakiem słuchawkowym (choćby Zero DAC), tak uzyskasz najlepszą jakość za tę cenę.
Napisano
Sprzedać go niestety nie mogę. Pozostaje mi poczekac jakiś czas i dozbierac na tego DACa.

Czyli podpinając go pod USB nie musze zmieniac karty. I sam DAC wystarczy tak ?
Mogł bys podac jeszcze jakieś nazwy tych DACów , takich własnie dosc niedrogich?