mateuszs Napisano 4 stycznia 2011 Napisano 4 stycznia 2011 Witam,Mam amplituner Technics sa-ex 120 (wiem staroć i wogóle) i były z nim altuski 300 - taki zestaw młodego słuchacza.Kolumienek nie ma więc rozglądam się za:- czymś do salonu 30m3- do muzyki raczej rozrywkowej- trochę do filmów- może kiedyś zmiana na inny sprzęt zamiast tego technicsa - brak gotówki- niestety nie będą ustawione w idealnym trójkącie do miejsca odsłuchu - raczej po skosie, niesymetrycznie - wiem, że tak nie powinno się robić, ale nie mam możliwości ustawienia inaczej.Marzą mi się 657 a nie wiem czy duża różnica w jakości do 607Wiem, że muszę udać się na odsłuch - najlepiej ze swoim ampli, ale może doradzicie co innego w podobnej cenie jest dobre do tego co napisałem.Chciałbym aby bas był taki lepszy, a nie kartonowy. Odpisz, cytując
Angel Napisano 5 stycznia 2011 Napisano 5 stycznia 2011 Dobrze napisałeś. Idź i posłuchaj. Niestety z tego amplitunerka dobrego basu miał nie będziesz. Jak posłuchasz kolumn ze swoim amplitunerem każ sobie podłączyć jakiś przyzwoity wzmacniacz. Usłyszysz różnicę. W 30m2 nie da się ustawić kolumn? Nie wierzę. Trochę pomyśl, przestaw i coś wykombinujesz. Magnaty mają dobry bas. Jakie jeszcze inne kolumny? To zależy ile pieniędzy możesz na nie przeznaczyć? A kolumny mają być nowe czy używane, czyli gorsze czy lepsze? Odpisz, cytując
mateuszs Napisano 5 stycznia 2011 Autor Napisano 5 stycznia 2011 Zdecydowanie gorsze i nowe - niestety mam taką manię nowości Koszt do 2000zł (wiem maganaty trochę przekraczają)Co do ampli - wiem że jest nie za dobry, ale na razie tak musi być. Potem kiedyś kupię nowy inny Niestety ustawienie pokoju jest kiepskie, są schody na piętro i pod nimi musi być tv z głośnikami (jak się zmieszczą), jest kominek, stół i kanapa iszlag mnie trafia, że nie mogę ustawić tego - chyba że będą po przeciwnej stronie TV - czyli za moimi plecami. Muzyki przecież nie słucham siedząc naprzeciw sprzętu, tylko poruszam się po domku. Odpisz, cytując
don Napisano 5 stycznia 2011 Napisano 5 stycznia 2011 Cytat Marzą mi się 657 a nie wiem czy duża różnica w jakości do 607Wiem, że muszę udać się na odsłuch - najlepiej ze swoim ampli, ale może doradzicie co innego w podobnej cenie jest dobre do tego co napisałem.Chciałbym aby bas był taki lepszy, a nie kartonowy. różnica może też być żadna, często nowy model to tylko lekkie odświeżenie serii z prowizorycznymi zmianami Odpisz, cytując
mateuszs Napisano 5 stycznia 2011 Autor Napisano 5 stycznia 2011 a 607 do 605 - wiem, że jeden bas mniej, ale czy będzie to wielka różnica w odsłuchu?co radzicie z tym ustawieniem?może z przodu podstawkowe na delikatnie, a z tyłu te podłogowe - wiem, że to nie powinno tak być. Odpisz, cytując
don Napisano 6 stycznia 2011 Napisano 6 stycznia 2011 605 niby mają 1 głośnik basowy mniej ale różnica teoretycznie powinna być minimalna w 605 jeden głośnik jest niskotonowy a drugi nisko-średniotonowy (układ 2,5 drożny), w 607 z kolei są 2 głośniki basowe i jeden średniotonowy (układ 3 drożny) objętość skrzynek w przegrodach jest praktycznie taka sama Odpisz, cytując
mateuszs Napisano 6 stycznia 2011 Autor Napisano 6 stycznia 2011 Cytat 605 niby mają 1 głośnik basowy mniej ale różnica teoretycznie powinna być minimalna w 605 jeden głośnik jest niskotonowy a drugi nisko-średniotonowy (układ 2,5 drożny), w 607 z kolei są 2 głośniki basowe i jeden średniotonowy (układ 3 drożny) objętość skrzynek w przegrodach jest praktycznie taka sama Czyli nie warto dokładać kasy - wiem lepiej sprawdzić.A co myślicie z tym ustawieniem? Odpisz, cytując
don Napisano 6 stycznia 2011 Napisano 6 stycznia 2011 a gdzie masz telewizor ? między frontami czy między surroundami ? Odpisz, cytując
mateuszs Napisano 6 stycznia 2011 Autor Napisano 6 stycznia 2011 Wiem, że kaszana z ustawieniem, ale inaczej się nie da. Kinomanem nie jestem, a muzyczki słucham w ruchu. Jeśli jakieś lepsze pomysły to proszę o sugestie. Odpisz, cytując
don Napisano 7 stycznia 2011 Napisano 7 stycznia 2011 zrezygnuj w takim razie z kompletu do kina i kup same fronty + dobry wzmacniacz, który wyciągnie z kolumn coś więcej niż amplituner kinowy Technicsa Odpisz, cytując
mateuszs Napisano 7 stycznia 2011 Autor Napisano 7 stycznia 2011 Ja raczej na kino się nie nastawiałem - tylko 2 podłogoweTechnicsa oczywiście zmienię, ale jeszcze trochę czasu minie - na razie tylko kolumienkiCzy mogą stać po obu stronach sofy - wiem, że to wypacza stereo, ale trochę pogra. Na dire straits usiądę na schodach i posłucham Odpisz, cytując
don Napisano 7 stycznia 2011 Napisano 7 stycznia 2011 mogą tam stać, choć wtedy nie będziesz miał takiego dobrego efektu stereopostawisz pod lekkim skosem do sofy to może jakoś to będzie grało i w tym miejscu Odpisz, cytując
Recommended Posts