Basildon #1 Napisano 8 stycznia 2011 Witam. W końcu uzbierałem cały zestaw, podpiąłem i... mam obraz tylko z dekodera.Dekoder podpiąłem hdmi, xboxa 360 też mam zamiar, ale czekam na kabel. No ale dvd mam bez hdmi. Podpiąłem componentem i nie ma obrazu. Może coś źle w ustawieniach amplitunera? Instrukcje przeczytałem kilka razy, znam angielski, ale to dla mnie czarna magia. Oto opis: STR DH510Gubię się całkiem w tych podłączeniach wejście, wyjście, obrazu, dźwięku... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
goldengate #2 Napisano 18 stycznia 2011 Rozumiem że TV podłączyłeś HDMI kablem do portu "TV OUT ARC".DVD kablem component (3x CHINCH RGB) pod "DVD IN".Czym podłączyłeś audio z DVD? gdyż component to tylko wizja.W menu dekodera musisz ustawić które wejścia masz aktywne (używane) i sparować podłączenie DVD czyli wizję z audio.Przy przełączeniu source na DVD musisz mieć obraz, lecz przedtem uaktywnij component w menu dekodera bo zauważ że w amp masz DVD pod HDMi i DVD pod component.Sprawdź też ustawienie samego odtwarzacz DVD, gdyż też się wybiera tryb wyjścia wizji z urządzenia. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach