bartini #1 Napisano 20 kwietnia 2011 Witam,posiadam wzmacniacz yamaha a-s700 i zastanawiam się czy kolumny MONITOR AUDIO BX5 będą dobrym wyborem.Słucham muzyki:trance,dance i trochę techno,pokój to 20mk,odsłuch z pc a póżniej z dobrego odtwarzacza yamaha.Czekam na wasze odpowiedzi:) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #2 Napisano 21 kwietnia 2011 nie, te kolumny a zwłaszcza ten model grają bardziej średnicądo takiej muzyki, z nowych, lepiej się spiszą wg mnie Jamo c605 (mniej szczegółowa ale łagodna góra, świetny bas, dosyć miękkie i "gęste" brzmienie), jeśli lubisz dużo informacji na górze, przestrzenność to można iść w stronę MA ale do takiej muzyki raczej BX6przepatrz też coś z używek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartini #3 Napisano 21 kwietnia 2011 Ate kolumienki:Jamo S 608 nie były by lepsze? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #4 Napisano 21 kwietnia 2011 to sporo gorsza seria, nie warta uwagi w tej cenie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #5 Napisano 21 kwietnia 2011 Jeśli ma być dużo wysokich, to raczej seria RX albo starsza RS. Ale obawiam się, że to może być już za drogo dla autora postu. A tak w ogóle, to lepiej doskładać do Infinity jak radzi Zukzukzuk. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartini #6 Napisano 3 maja 2011 Witam,czy kolumny Mission M35 będą dobrym wyborem? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #7 Napisano 3 maja 2011 pytasz w kółko o kolumny, a skąd my możemy wiedzieć czy będą dobre dla Ciebie ?masz jakiś punkt odniesienia, żeby chociaż przybliżyć Twoje preferencje brzmieniowe ? czego do tej pory słuchałeś ? Missiony to kolumny grające raczej ciemniej, z bardzo wyeksponowanym basem, do takiej muzyki i w połączeniu z jasno grającą Yamahą teoretycznie może być dobrze za tą cenę, ale może masz jeszcze większe wymagania odnośnie jakości a ciut mniejsze odnośnie mocy... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartini #8 Napisano 4 maja 2011 Słucham muzyki trance,electro,dance zależy mi na nisko schodzącym basie dobrych średnich i wysokich tonach. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #9 Napisano 4 maja 2011 Cytat Słucham muzyki trance,electro,dance zależy mi na nisko schodzącym basie dobrych średnich i wysokich tonach. "dobre" wysokie i średnie tony ? kompletnie nic mi to nie mówi co lubisz a czego nie lubisz w brzmieniu, barwie, ostrości, miękkości itd bo przecież różnie można odbierać dźwięknisko schodzący bas ma wiele kolumn z tego zakresu cenowego Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartini #10 Napisano 4 maja 2011 A jak byś określił kolumny mission? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #11 Napisano 4 maja 2011 nie, nie... czas najwyższy żebyś sam się określił czego szukasz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach