Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
pawel26k

Problem z opcjami amplitunera, dźwięk z karty graficznej komp.

Recommended Posts

Witam!!

Mam problem z dźwiękiem z komputera. Kartę graficzną podłączyłem kablem HDMI z amplitunerem Yamaha RX-V467 z głośnikami w systemie 5.0, a wyjściem HDMI z amplitunera do telewizora Toshiba 40XV733. Jest to nowy komputer,więc wewnętrznie karta graficzna połączona jest z dźwiękiem ( S/PDIF ). Problem polega na tym, że jak jest podłączone wszystko i nie włączę żadnej aplikacji to na amplitunerze mogę używać wszystkich funkcji dźwięku. Jak włączę np. Winampa to dźwięk automatycznie robi się na prawdopodobnie 7 Enhancer (stereo na wszystkie 5 głośników), a w filmach jest tylko typowy dźwięk przestrzenny (dialogi na centralnym, dźwięki na pozostałych głośnikach względem akcji filmu). Przy dźwięku grającym z jakiejkolwiek aplikacji widnieje na amplitunerze napis Straight (ustawienie dźwięku), a jak chcę coś przełączyć to wyskakuje Not Available.

Parametry komputera :

Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/
Płyta główna: Gigabyte GA-990XA-UD3 /990FX, AM3+/
Pamięć RAM: Crucial 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9
Dysk twardy: Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3
Karta graficzna: MSI Radeon HD6870 Hawk 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP
NagrywarkaDVD: LG GH22NS70 SATA SecurDisc (black)
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza)
Zasilacz: XFX Core 450W 120mm 80+ SLI PSU
Windows : XP z SP2.

Próbowałem przestawiać w różnych opcjach dźwięku w komputerze i ciągle to samo.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×