oktagon #1 Napisano 20 kwietnia 2012 W dążeniu do nieustannego "ulepszania" mojego zestawu stereo, ciągle poszukuję nowych rozwiązań. No dobra, jestem sprzęto-maniakiem i przyznaję się do tego bez bicia.Moje poszukiwania nie zawsze mają na celu osiągnięcie idealnego brzmienia (ale ze mnie audiofil, co nie? ) . Po prostu mam chęci do eksperymentowania. Raz jest lepiej, raz gorzej - ale na pewno inaczej W najbliższym czasie (6-12 miesięcy), chciałbym kupić zestaw składający się z 1 klocka (ideał) lub max. 2 klocków, które zapewniłyby mi odtwarzanie muzyki wyłącznie z twardego dysku (komputer / NAS). W zasadzie, to cel już osiągnąłem, ale mam pewien niedosyt. Chciałbym, aby wszystkie elementy mojego zestawu mieściły się w tym samym przedziale jakościowo/cenowym. No i jeszcze estetyka - to co mam obecnie, to wzmacniacz o standardowych rozmiarach i malutki DAC. Ni w P ni w oko.W wolnych chwilach przeglądam nowości różnych producentów sprzętu audio, ale jak do tej pory nie znajduję ani dużego wyboru, ani tak do końca satysfakcjonujących rozwiązań.Na chwilę obecną moje oko zwróciło się w stronę następujących produktów:- zestaw Audiolab 8200DQ plus końcówka mocy Audiolab 8200P- Cyrus 8 QX DAC - to noawa linia produktów lub po staremu Cyrus 8XPd / 8XP d QX- Naim Supernait (cena raczej poza moim zasięgiem)- Advance Acoustic MAX-450, wieka niewiadomaI co mi zostało? Chyba cierpliwość. Naprawdę dużo może się zmienić w ciągu najbliższych 6-12 miesięcy.A może ktoś coś wie i może rzucić światło na kierunek moich dalszych poszukiwań? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 20 kwietnia 2012 Są jeszcze inne, starsze wersje Advance Acoustic ...Jeszcze kwestia samych pełnowymiarowych DACów - to mamy jeszcze np. 2 modele Xindaka i jest też Advance Acoustic Czy szukasz sprzętu z obsługą sieci (jak to jest w nowoczesnych amplitunerach kd) czy w razie czego wystarczy sam DAC?PozdrawiamPS. Podejrzewam, że jak zaczniesz napoczynać Cyrusa o szybko nie skończysz (czyli krótko mówiąc: wsiąkniesz, wpadniesz ,wdepniesz itd ) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach