bidziu3 #1 Napisano 4 lipca 2012 Witam. Chciałbym prosić o pomoc przy wyborze wzmacniacza bądź amplitunera do kolumn Infinity RS 3000. Kolumny grają w pomieszczeniu ok 10m2. Oczywiście stoją na bardzo ciężkich i solidnych podstawkach. Obecnie kolumny grają z amplitunerem NAD`a 7240PE. Z racji na budżet (ok 400-500 zł) sprzęt tylko używany i pełnoletni. Źródło to przede wszystkim CD Technicsa. Czeka na swoją kolej. Proszę o jakieś sugestie. Muzyki słucham każdej więc na pewno powinien być uniwersalny. Podobno fajnie te kolumny grają ze starszymi YAMAHAMI. Zastanawiałem się nad jakimś Rotelem. Czy to dobry pomysł? Z góry dziękuje za pomoc ! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Snajk #2 Napisano 4 lipca 2012 Witaj!U mnie te kolumny grają ze wzmacniaczem Yamaha AX-900. I jestem zadowolony . Aczkolwiek wątpię by w tej cenie go zdobył. Może rozejrzyj się za modelem AX-700. Wszystko zależy jakiej muzyki słuchasz i jakiego brzmnienia oczekujesz.Pozdrawiam!Snajk Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bidziu3 #3 Napisano 5 lipca 2012 Muzyki słucham raczej każdej. Więc powinien być uniwersalny. Brzmienie jakie mnie interesuje to lekkie ocieplenie z dobrym dobrze kontrolowanym basem, bez utraty dynamiki. Z fajną, bogatą (może nieco wysuniętą) średnicą. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madas #4 Napisano 5 lipca 2012 to Yamahy gra raczej ostrzej i z ciepłym brzmieniem raczej słabo Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #5 Napisano 5 lipca 2012 Cytat Muzyki słucham raczej każdej. Więc powinien być uniwersalny. Brzmienie jakie mnie interesuje to lekkie ocieplenie z dobrym dobrze kontrolowanym basem, bez utraty dynamiki. Z fajną, bogatą (może nieco wysuniętą) średnicą. napisz jak grają z tym Nadem 7240, to będzie łatwiej coś podpowiedzieć Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zukzukzuk #6 Napisano 6 lipca 2012 Nie słuchałem, ale w sytuacji gdzie u nas nie dostaniesz nic z serii TA, licytowałbym to:http://allegro.pl/nakamichi-re-1-najleprzy...2460667629.htmlA i jeśli to możliwe, to dla lepszego odsłuch kolumny nieco odstaw od bocznych ścian.Pozdrawiam! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach