Freszmen #1 Napisano 18 lipca 2012 Witam forumowiczów, to mój pierwszy post, więc z góry przepraszam jeśli palnę jakąś gafę.Ostatnio poszczęściło mi się trochę i udało odłożyć troszkę pieniędzy. Zawsze chciałem urządzić sobie pokój odsłuchowy z prawdziwego zdarzenia. Pomieszczenie nie jest niestety wybudowane z myślą o akustyce (a jakoś nie mam ochoty budować sobie nowego domu ), więc zostaje raczej adaptacja akustyczna i odpowiednie rozstawienie zestawu głośnikowego. Jeśli chodzi o kwestie budowlane, mam właściwie dwie lewe ręce, więc ciężko widzę wykonanie tego samemu. W związku z tym mam pytanie o firmy, które zajmują się adaptacją, macie jakieś godne polecenia? Od znajomych słyszałem akurat o http://www.acousticity.pl/ i http://www.4sound.pl/ , ale nie jest to za duża próba, więc proszę o opinie i sugestie, jeśli ktoś ma doświadczenia z firmami akustycznymi.Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #2 Napisano 22 lipca 2012 Nie mam bezpośrednio doświadczenia z jakąś firmą jeśli chodzi o projekt i wykonanie adaptacji, ale kupowałem conieco w APAMA Acoustics w Częstochowie. Polecam ich, produkty wysokiej jakości, w dobrej cenie, a robią też pomiary itd., kilka projektów "profesjonalnych" na koncie mają, więc sądzę, że są warci uwagi Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darecki234 #3 Napisano 30 lipca 2012 Również mogę ich polecić Zakupiłem u nich trochę rzeczy (trzeba wspierać rodzinne firmy ) i są to naprawdę rzetelni goście Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
akutech #4 Napisano 29 grudnia 2014 Witam serdecznie,Ze swojej strony mogę polecić samego siebię Wykonuje profesjonalne adaptacje akustyczne od A do Z. Przed przystąpieniem do prac wykonuje bezpłatny projekt akustyczny poprzedzony pomiarami u klienta. Zawsze proponuje klientowi kilka rozwiązań w zależności od przeznaczonego na adaptację budżetu. Nie używam ustrojów wykonanych z pianek, nie mają one żadnej przydatności akustycznej i najczęściej przynoszą więcej szkody niż pożytku. Używam jedynie paneli akustycznych na bazie wełny mineralnej lub dyfuzorów. Pełną ofertę moich usług można znaleźć na stronie Akutech - Adapracje akustyczne, wyciszanie pomieszczeń W razie jakichkolwiek pytań zapraszam serdecznie do kontaktu, napewno coś poradzimy, żeby pańskie pomieszczenie "zagrało" lepiej Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach