przemek0984 #1 Napisano 28 grudnia 2007 Witam. Posiadam głośniki technics SB-EH600 ale jeden z głośników(nie znam sie na głośnikach) nie dziala. to jest mniejszy z głośników (chyba niskotonowy-tak mi powiedzial znajomy). Mam więc pytanie czy mogę gdzieś taki dostać, a jeżeli nie to jakim mogę go zastąpić i ile taki może mniej więcej kosztować. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #2 Napisano 28 grudnia 2007 WitamWykręć z obudowy ten głośnik, zmierz jego średnicę kosza, spisz dane z etykiety która jest na magnesie i te dane podaj w zapytaniu. Mało kto wie na forum, jaki tam siedzi głośnik i który jest uszkodzony. Mając te dane, możesz udać się do sklepu z częściami radiowymi, gdzie mają różnorakie głośniki i tam sprzedawca, powinien pomóc w doborze odpowiedniego głośnika. Wymieniając głośnik na zamiennik, musisz wymienić również ten sam głośnik w drugiej sprawnej kolumnie. Tak się robi dla zachowania symetrii brzmieniowej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach