Kubot Napisano 28 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2007 Witam serdecznie, czy może mi ktoś tak w skrócie opisać co to jest za wzmacniacz?? Czym się charakteryzuję, jaką ma moc itd...Wiem, że zbyt późno się pytam bo już go zamówiłem i na niego czekam Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 28 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2007 Jeden z podstawowych klocków Pioneera z lat 90-tych. Trochę danych z katalogu * Moc 2x90W 4Ohm, 2x55W 8Ohm * Moc sinus DIN 2x75W, S/N 108dB THD 0,01%. * Regulatory: Bass, Treble, Volume/Balance * Wyjścia głośniki: A, B, A+B. Słuchawki * Loudness, Muting, Direct * Wejścia Selector: Tape 2, DAT/Tape 1, CD, Phono, Tuner, Line, PreAmp * Wymiary: S = 42 cm. H = 12,5 cm. G = 32,5 cm. * Waga: 9kg * 220 - 230 V, 50/60 Hz, * Pobór mocy :410 Watts Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 28 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2007 http://www.service.pioneer-eur.com/peeserv...1201_A-550R.pdf Tutaj znajdziesz instrukcję obsługi w kilku językachPozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 29 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2007 Witam, dziękuję za odpowiedzi wzmak właśnie doszedł i go odsłuchuję, pierwsze co mnie zaskoczyło to, to że bez podbijania dźwięku gra tak jak unitra przy podbiciu niskich i wysokich na około 80%, niestety kabelek, który posiadam kończy swój żywot i gra tylko na lewy kanał bodajże:( ale podłączyłem prawą kolumnę pod zestaw b i grają obie w mono. Kabelek Prolink powinien dojść po Nowym roku więc będę mógł mieć w końcu stereo:)A co do tej instrukcji to nie mogę jej otworzyć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 29 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2007 Nie podłączaj dwóch kolumn do wyjścia jednego kanału A i B. Chyba że masz kolumny 8ohm a wzmacniacz toleruje kolumny 4ohm. Musisz pobrać i zainstalować program Acrobat Reader z tąd, i poczekać około minuty na załadowanie się instrukcji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 29 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2007 Kolumny mam 8ohm, ale na zestawie a+b opór musi być 8ohm, więc muszę odłączyć dzięki, że napisałeś bo nawet nie spojrzałem, w osobnych zestawach może być 4ohm, ale w obu na raz nie:( no trudno, ale dzięki:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts