utajonewemnie #1 Napisano 20 sierpnia 2012 Witam,od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza YAMAHA AX-492 i chciałbym dobrać do nich odpowiedni zestaw głośnikowy. Słucham muzyki rock-metal. Pokój odsłuchowy ma 23m2. Mam możliwość zakupienia w okazyjnej cenie kolumn Mission 703, ale zastanawiam się także nad zakupem kolumn Mission M34i? Co polecacie w tym przedziale cenowym? Jestem początkującym w tych tematach i proszę o pomoc..Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #2 Napisano 21 sierpnia 2012 To zależy za ile masz możliwość kupić 703 a za ile M34i? Czy są to kolumny do rocka? Często zastanawiam się nad podobnymi pytaniami.Znam kilka osób, które słuchają ciężkiego metalu na kilkunastowatowych wzmacniaczach lampowych i dość miękko grających kolumnach a sobie to chwalą. Tu moim zdaniem dużo zależy od preferencji brzmieniowych, nie muzycznych (słuchanej muzyki). Wiele osób myli lub utożsamia te dwa pojęcia.Oczywiście brzmieniowo Yamaha i Mission będą się nieźle uzupełniać.Jeśli chcesz wiedzieć co innego ewentualnie moglibyśmy Ci tu polecić, musisz napisać jaki masz budżet na kolumny.Muzyka będzie leciała z CD, komputera, czy innego źródła?Na koniec zadam nieco przewrotne pytanie. Dlaczego jesteś szczęśliwym posiadaczem tego wzmacniacza? Z samego tylko faktu posiadania, czy słuchałeś już na nim muzyki? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach