zielony1 #1 Napisano 16 października 2012 Proszę o pomoc,chce nabyć kolumny Wharfedale diamond 10.7 ale mam problem ,znajomy wskazał na Jbl 100 . Twierdzi,że bas lepszy,nie mam w najbliższym zasięgu sklepu lub salonu ,aby ewentualnie samemu porównać.Opisy są ale sam już nie wiem ,czym więcej czytam tym mniej wiem... Te kolumny które są w sklepach nie przekonuja mnie,mała moc, małe gabaryty.Dodam,że pokój ma ok 40m kw..Amplituner to Yamaha rx 800 ( stara ale nie zamieniam na razie )Dzięki za ew. podpowiedziZ poważaniem zielony1 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
don #2 Napisano 17 października 2012 W kolumnach chyba nie tylko basu będziesz słuchał ? Jaka muzyka przeważa, jaka kwota do wydania na kolumny ? Yamaha RX 800 to zdaje się amplituner do kina domowego, szukasz zestawu 5.0 / 5.1 czy stereo ? Jeśli stereo to chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że ten amplituner nie pociągnie dużych podłogówek na tym metrażu tak jak wzmacniacz stereo, będzie kiepski bas i słaba dynamika, choćby kolumny miały ekstra te dwa parametry... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach