trzepol #1 Napisano 20 listopada 2012 Witam wszystkichNiestety nie jestem jeszcze biegly w temacie kina domowego albo czego na wzor co chce stworzyc.System mial sie skladac z amplitunera, dvd i 2 kolumn z bocznymi glosnikami basowymi. Mial to byc system z dobrym basem ale powiedziano mi, ze takie kolumny nie dadza rady w stosunku do subwoofera dlatego naszla mnie zmiana koncepcji. Problemem jest maly brak miejsca na sub ale wydaje mi sie ze skrzynke o szerokosci ok 35cm wcisne gdzies miedzy sciane i kanape. Salon ma 40m2 ale miejsce gdzie bedzie sprzet i TV to bedzie rog pokoju.Obecnie wydaje mi sie sensowne rozwiazanie amplituner, 2 kolumny i subwoofer, centralny warto dorzucic ?Budzet zakladany byl 3tys, ma byc USB i to ograniczylo mnie do :Harman Kardon AVR 70Onkyo TX-SR313Pioneer VSX-527Wybor z powodou USB i ceny.kolumny spodobaly sie JBL Loft, sub loft i moze ten centralny choc drogawe sa ale.....Mozecie cos doradzic z powyzszego albo zaproponowac lepsze w nizszej cenie W pioneerze spodobala mi sie opcja LAN i jakis system DLNA ktory niby bezprzewodowo posyla pliki do amplitunera - dobrze mysle ze z lapka bede mogl cos slac ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 21 listopada 2012 Witaj,masz duże pomieszczenie o niezbyt duży budżet na nagłośnienie.Moja konkretna propozycja to:1. Amplituner Onkyo TX-NR579,2. Zestaw kolumn Quadral Quintas 505 (duże dwa basowe przetworniki)3. Subwoofer aktywny Jamo Sub 260 (ewentualnie jeśli nie wystarczy budżetu, to przy powyższym zestawie na początek można słuchać bez subwoofera a ewentualnie w przyszłości dokupić subwoofer większy np. Jamo Sub 360).Serdecznie zapraszam na odsłuchy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GrzeHa #3 Napisano 21 listopada 2012 Moim zdaniem w tym przedziale cenowym warto rozważyć także Yamahę RX-V473 jest bogato wyposażona i w dobrej cenie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czmonwojtek #4 Napisano 27 listopada 2012 Cytat Witam wszystkichNiestety nie jestem jeszcze biegly w temacie kina domowego albo czego na wzor co chce stworzyc.System mial sie skladac z amplitunera, dvd i 2 kolumn z bocznymi glosnikami basowymi. Mial to byc system z dobrym basem ale powiedziano mi, ze takie kolumny nie dadza rady w stosunku do subwoofera dlatego naszla mnie zmiana koncepcji. Problemem jest maly brak miejsca na sub ale wydaje mi sie ze skrzynke o szerokosci ok 35cm wcisne gdzies miedzy sciane i kanape. Salon ma 40m2 ale miejsce gdzie bedzie sprzet i TV to bedzie rog pokoju.Obecnie wydaje mi sie sensowne rozwiazanie amplituner, 2 kolumny i subwoofer, centralny warto dorzucic ?Budzet zakladany byl 3tys, ma byc USB i to ograniczylo mnie do :Harman Kardon AVR 70Onkyo TX-SR313Pioneer VSX-527Wybor z powodou USB i ceny.kolumny spodobaly sie JBL Loft, sub loft i moze ten centralny choc drogawe sa ale.....Mozecie cos doradzic z powyzszego albo zaproponowac lepsze w nizszej cenie W pioneerze spodobala mi sie opcja LAN i jakis system DLNA ktory niby bezprzewodowo posyla pliki do amplitunera - dobrze mysle ze z lapka bede mogl cos slac ? zaznaczę na początek, że nie jestem handlowcem, a użytkownikiem i słuchaczem.Co do meritum, Harman jest ok, warto zastanowic się na kolumnami jbl, bo sa "jakby z jednej stajni", mówiąc wprost fajnie stroją z Harmanem.ja nie używam teraz Suba, mam proste Northrige 80 z HK 235 i brzmi bosko.Głośniki musza trochę pograc, nabiorą ogłady i kultury.Sub ? oczywiście, ale raczej w kinie domowym. do muzyki stereo w tym wypadku będzie ok.Może Loft JBL-a. Dobry początek, unikałbym Studio seria 1... płaskie.PRZEWODY !!! pamiętaj o przewodach. Kup coś za 100-200 zl na kolumnę.tyle na start.posłuchasz, coś zmienisz, dokupisz i ani się spostrzegłszy a będzie cudnie.pozdro. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czmonwojtek #5 Napisano 27 listopada 2012 Cytat Witam wszystkichNiestety nie jestem jeszcze biegly w temacie kina domowego albo czego na wzor co chce stworzyc.System mial sie skladac z amplitunera, dvd i 2 kolumn z bocznymi glosnikami basowymi. Mial to byc system z dobrym basem ale powiedziano mi, ze takie kolumny nie dadza rady w stosunku do subwoofera dlatego naszla mnie zmiana koncepcji. Problemem jest maly brak miejsca na sub ale wydaje mi sie ze skrzynke o szerokosci ok 35cm wcisne gdzies miedzy sciane i kanape. Salon ma 40m2 ale miejsce gdzie bedzie sprzet i TV to bedzie rog pokoju.Obecnie wydaje mi sie sensowne rozwiazanie amplituner, 2 kolumny i subwoofer, centralny warto dorzucic ?Budzet zakladany byl 3tys, ma byc USB i to ograniczylo mnie do :Harman Kardon AVR 70Onkyo TX-SR313Pioneer VSX-527Wybor z powodou USB i ceny.kolumny spodobaly sie JBL Loft, sub loft i moze ten centralny choc drogawe sa ale.....Mozecie cos doradzic z powyzszego albo zaproponowac lepsze w nizszej cenie W pioneerze spodobala mi sie opcja LAN i jakis system DLNA ktory niby bezprzewodowo posyla pliki do amplitunera - dobrze mysle ze z lapka bede mogl cos slac ? pomyśl o czym takim jeszcze:Harman Kardon AVR156 + BDT20 + JBL CINEMA 300http://www.ceneo.pl/15562643 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo1964 #6 Napisano 2 grudnia 2012 Cytat Obecnie wydaje mi sie sensowne rozwiazanie amplituner, 2 kolumny i subwoofer, centralny warto dorzucic ? Jeżeli nie zamierzasz kupować tylnych kolumn, radzę całkowicie zmienić koncepcję i kupić amplituner stereofoniczny, np. HK3490. Dźwięk nieporównywalnie lepszy, szczególnie odczujesz różnicę podczas słuchania muzyki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach