pepe66 #1 Napisano 5 grudnia 2012 Witampotrzebuję małej podpowiedzi dla Mikołaja co może do worka wrzucićteraz jest taki sprzęt TV plazma txp46 g15E panasonica - raczej nie zmieniamyHK avr 355HK dvd 49kolumny JBL ES90 + ES25C +ES250 + para starych scherco 200 na tył i para jakiś thomsonów na efekty z tyłupopcorn C200 do multimediówdysk sieciowy na mediapospinane wszystko nie najgorszymi kablami pokój 4,7x4,7 poustawiane jako tako zważywszy na rodzinę i funkcjonalność pokojukolumny czasami wysuwam jak chcę mieć lepsze stereo ale po odsłuchach wracają w swoje miejsce - dla kina wystarczające słucham głównie muzyki w stereo z CD i FLACów z popcorna 80% czasu oraz MKV z popcorna 20 % czasumuzyczka to Jazz głownie z ECMu oraz ostrzejsze brzmienia - całe spektrum od Zeppelinów po Katatonie i Orphaned Land dla równowagi a ostatnio coraz częściej wpadają też płytki i FLACi z szeroko pojętą muzyka klasyczną i dylemat ma Mikołaj co można tu zmienić, dołożyć by i ja i rodzina była zadowolonachcę aby była zwiększona funkcjonalność zestawu i/lub zauważalnie lepsze wrażenia odsłuchowemyślałem o dołożeniu odtwarzacza BR bo miejsce na półce dla kilku koncertów i filmów znalazłoby sie napewnomyślałem o zmianie odtwarzacza sieciowego (może z odtwarzaczem BR w sobie)do firmy HK nie jestem mocno przywiązany więc nie koniecznie musi być ten kierunek w innym pokoju wylądowały JBL ES20 zakupione jako surround do kina lub stereo do kompa - wyszło ze lepsza jest zamiana na stereo + wzmak zewnętrzny do kompa niż jako zamienniki Scherzomyślę ze Mikołaj mógłby wydać ze 3k ale nie koniecznie musi tyle wydawać bo są w domu mniejsze istoty i im też coś wypadało by w worku się znalazło pozdrawiam i czekam na propozycje lub pytania Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #2 Napisano 5 grudnia 2012 Może warto zainteresować się akustyką, bo to zwykle temat, który najbardziej kuleje w systemie, a stosunkowo niewielkim kosztem można bardzo dużo poprawić... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pepe66 #3 Napisano 6 grudnia 2012 pokój w którym stoi sprzęt jest pokojem dziennym i sypialnią zarazem kilka razy było wszystko przestawiane do góry nogami wręcz i teraz jest juz jako tako ,( tv i zestaw stał nawet na ścianie z oknami )bez stosowania żadnych dedykowanych ustrojów akustycznych pokój jest kwadratowy raczej niski 2,6m po rogach zabudowany szafkami na książki , sofa na środku komoda na 1 scanie stolik i fotel na drugiej kolumny front stoją ok 1 m od tylnej ściany , jak mam zamiar posłuchać dłużej to przesuwam je jeszcze bardziej na "swoje" miejsce potem muszą wrócić pod ściany wiem ze można w tym temacie dużo jeszcze zmienić ale na razie nie mam siły na przekonywanie rodziny do zmian i tłumaczenia ze to dziwne w rogu to jest niezbędne jak pisałem myślałem o odtwarzaczu Blu-ray poradzono mi cos takiego jak Cambridge Audio Azur 751BD lub 651BD a ze jak doczytałem co nieco to śmiało zastąpił by popcorna C200 dokładając możliwość odtwarzania płyt BR przy lepszym obrazie i dźwięku wg zapewnień 751 jest raczej ciut za drogi jak na moje potrzeby wiec wypada na 651BD dziwi mnie tylko mała nielogiczność w tym odtwarzaczu który ociera sie o wyższe poziomy ze nie ma dedykowanych gniazd stereo wiec jak to podłazcyc analogowo ? z tego zestawu wyjść 7 kanałowego ? trochę to dziwne , a może się nie znam lub czegoś nie wiem może jest cos równie ciekawego jak CA 651 BD co odtwarzałoby dobrze wszystko bez problemów z kilku źródeł , głownie lan lokalny albo może cos z HK lub kolumn frontowych zmienic choć tego wolałbym na razie uniknąć pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #4 Napisano 6 grudnia 2012 Jeśli dobry BR w dobrej cenie to moim zdaniem tylko OPPO. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pepe66 #5 Napisano 6 grudnia 2012 we wsi Białystok niestety nikt oficjalnie tym nie handluje a wolałbym to zobaczyć najpierw Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #6 Napisano 6 grudnia 2012 To co mamy powiedzieć, proponuję najlepsze co można kupić na rynku. Ewentualnie Philips BDP9700, ale też nie wiem czy tak łatwo go znajdziesz u siebie... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pepe66 #7 Napisano 6 grudnia 2012 wszystkie te 3 odtwarzacze lączy technologia qdeo czym każdy sie chwali nie widziałem jeszcze w akcji żadnego z nich ale myślę ze jakość video powinna w związku z ta technologia na podobnym poziomie , jeśli sie mylę to proszę prostowaćzakładając ze mam racje to lecimy dalejco z torem audio a w podkreśleniu STEREO ? czy sa duże pomiędzy nimi rozbieżności jakościowe jak by zagrały z moim obecnym HK355 + JBLamikolejnym pytaniem jest wszechstronność co do odtwarzania mediów rożnego rodzaju (np FLACi rózne próbkowania, MKV 1080p) z z LANu nie chciałbym po tygodniu od zakupu żałować ze urządzenie czegoś nie potrafi a konkurent to miał wole teraz pytać niż jechać do Warszawy aby organoleptycznie dowiedzieć że to nie to kupując obecnie posiadany sprzęt juz po +/- miesiącu używania wiedziałem że wydaną na niego kasę mogłem lepiej wykorzystać wiec teraz więcej szukam i więcej poza tym wiem co chcę osiągnąć dzięki za cierpliwość i chęć pomocy pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #8 Napisano 6 grudnia 2012 Podejrzewam, że wszystkie trzy będą zbliżone, a decydować powinna głównie cena. Obstawiam, że nie trafisz tutaj nikogo, kto porównywał je wszystkie, więc to tylko takie gdybanie...O kompatybilności z różnymi "dziwnymi" (dla odtwarzacza przynajmniej) formatami poczytaj w sieci, nikt lepiej się w tej sprawie nie wypowie jak sami użytkownicy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach