fonzyy #1 Napisano 17 grudnia 2012 WitamJestem tutaj nowy gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z "odsłuchem" muzyki.Potrzebuje pomocy w kwestii podpięcia TV pod amplituner. Podpiąłem kabel HDMI do amplitunera "teoretycznie" skonfigurowałem ustawienia tak jak w instrukcji ale jak wyłączyłem i włączyłem amplituner faktycznie telewizor był "głuchy" ale przez głośniki żaden dźwięk nie wydobywał się. Sprzęt jaki posiadam to TV Panasonic 42g30e oraz amplituner Pioneer VSX-527K.Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madas #2 Napisano 17 grudnia 2012 żeby wydobyć dźwięk z TV musisz do ampli podłączyć go za pomocą RCA lub optyka i wybrać na ampli odpowiednie źródło Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fonzyy #3 Napisano 20 grudnia 2012 WitamDokładnie tak zrobiłem tylko u mnie na TV nazywa się to ARC. Na ampli wybrałem odpowiednie źródło zmieniłem też ustawienia no i jak tylko wyłączyłem i załączyłem od nowa ampli to dźwięk nie płynął przez TV ale przez ampli też nie było dźwięku.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach