thomason89 #1 Napisano 21 stycznia 2013 Szukam kolumn chyba najlepiej podstawkowych do pokoju 13mkw pod wzmacniacz marantz pm 7000.Obecnie posiadam Paradigm monitor 3 jestem do nich bardzo przywiązany jednak po 2 latach chciałbym coś innego.Muzyka jakiej słucham to raczej wszystkiego z naciskiem na jazz, joe cocker, katie melua, soul,ballady collinsa , stinga, Brayana Adamsa lubie gitary akustyczne w róznych składach.Poszukuje kolumn o podobnej podstawie basowej co w paradigmach lecz z lepszą średnicą no i czystą górą. kolumny będa stały na podstawkach odległosc od tylnej sciany ok 20cm maksymalnie tak samo od bocznych. Czy wersja z tylnym Br nie bedzie zbytnio dudnic przy takiej odległosci?Raczej ale nie koniecznie używane do 1500zł Moje typy to :monitor audio Bx2 (ponoc maja mało srednicy)Paradigm Titan Monitor v.6MAGNAT QUANTUM 653lub inni producenci tylko jacy? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madas #2 Napisano 21 stycznia 2013 do tej muzyi uważam że powinieneś posłuchać produktów Castle możesz być mile zaskoczony Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 21 stycznia 2013 Witaj,proponuję koniecznie posłuchać kolumn Paradigm Mini Monitor v.7 oraz najnowszych (oficjalna premiera w Polsce na przełomie stycznia i lutego) Xavian Bonbonus. Monitor Audio niewiele wniosą w kwestii środka pasma, zresztą z Twoim Marantzem nie jestem pewny, że jest to najlepsze połączenie. Serdecznie zapraszam na odsłuchy, wybór kolumn jest niestety związany z wieloma czynnikami, dlatego proponuję także możliwość wypożyczenia kolumn na test w Twoim systemie (także na odległość). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach