Hafferus #26 Napisano 22 marca 2013 Oby ten trend się utrzymał jak (jeśli) za parę lat będę miał ochotę go sprzedać...Parę stówek przepłacony, ale nie żałuję niczego. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Excalibue #27 Napisano 22 marca 2013 Jeśli wzmacniacz jest tak dobry jak piszą, to chyba nie przepłaciłeś. Można wiedzieć jaki charakter prezentuje ten grundig ? Ciepły, jasny, ciemny, przestrzenny ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #28 Napisano 23 marca 2013 Wzmacniacz jest dość neutralny. Ciepełka raczej nie ma, ale nie brzmi też ostro. Może trochę rozjaśniony jest na przełomie średnicy i góry.Ale jeśli nie przesadzi się ze zbyt jasną czy ostrą resztą systemu, wszystko będzie ok. Wzmacniacz ma niezłą rozdzielczość, dynamikę i dobrze radzi sobie z odwzorowaniem efektów przestrzennych. Ma mocne, ale nie przerysowane niskie tony.Nie jest zbyt agresywny, ani też przeciwnie, w żadnym wypadku nie "muli". Potrafi napędzić nawet dość wymagające kolumny, co świadczy o jego dobrej wydajności prądowej (zasilaniu). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Excalibue #29 Napisano 24 marca 2013 Czyli chyba bardziej podpasuje mi model A-903, bo z tego co wyczytałem ma brzmienie bliskie lampy co może ujarzmi obecną wręcz koncertową akustykę mojego pokoju i sprzętu. Przyznam, że grundiga jeszcze w domu nie miałem wiec może będzie to strzał w dziesiątkę. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #30 Napisano 24 marca 2013 Nic tak dobrze nie ujarzmi akustyki jak jej poprawa poprzez odpowiednie zaadaptowanie przestrzeni pokoju. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach