Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
hanskloss

problem z przerobionymi kolumnami voyager tonsila

Recommended Posts

Cześć!
Koledzy potrzebuję pomocy w kwestii przerobionych Voyagerów 200 (przeróbka tylko wizualna - nowa buda: smuklejsza, lepiej wytłumiona, wzmocniona i obłożona fornirem). Otóż po renowacji głośników w Tonsilu i podłączeniu ich pod amplituner (Pioneer vsx407rds), z którym do tej pory normalnie współpracowały, z kolumn zaraz po włączeniu rozlega się "bum" - membrany cofają się i dalej rozlega się ciągłe buczenie. Problem występuje niezależnie od poziomu głośności i podawania sygnału z jakiegokolwiek wejścia (tuner/dvd/cd). Jak podaję sygnał z cd albo radia, to zaczynają normalnie grać, ale buczenie w tle dalej słychać. Dziwne to o tyle, że na innych głośnikach (jakichś satelitkach Zgc tonsila) problemu nie ma. Próbowałem innych kabli, podłączania kolumn osobno, nawet zmiany polaryzacji głośników, ale problem dalej występuje. Przy składaniu korzystałem ze schematu także raczej niczego nie schrzaniłem. Czy macie jakieś pomysły co to może być? Z góry wielkie dzięki za pomoc!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jednak chyba musiałeś coś schrzanić.
Przepatrz ponownie wg schematu (zakładając, że w schemacie nie ma błędu), a jeśli nadal będzie kłopot to ... "dobry Bóg już zrobił co mógł, teraz trzeba wezwać fachowca ... "

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...