PrzemW #1 Napisano 30 kwietnia 2013 Witam Mam problem ze wzmacniaczem Mitsubishi DA-U780. Wzmacniacz działa prawidłowo poza jednym mankamentem, a mianowicie stosunkowo często nagle wyłącza mu się końcówka mocy i zaczyna mrugać lampka " SPEAKERS OFF/PROTECTION" https://lh4.googleusercontent.com/-BmTKQYlQ...0430_141853.jpg(powyżej link)Najczęściej mrugająca lampka włącza się zaraz po wpięciu kabla do komputera, czy przy jakimkolwiek innym przepięciu na kablu doprowadzającym sygnał do wzmacniacza.Nie wiem co za to odpowiada i jak zrobić, żeby owa lampka przestała mrugać, a co za tym idzie, żeby końcówka mocy mogła zostań włączona. Ponowne uruchomienie wzmacniacza, odłączenie od sieci i ponowne podłączenie także nie pomaga, po prostu nie wiadomo z jakiej przyczyny lampka przestaje mrugać i wszystko jest ok. Problem w tym, że czasami mruga sobie 10 minut, a czasami 2 dni.....Bardzo proszę o radę, co mogę zrobić w tej sytuacji i czego może to być wina.PozdrawiamPrzemek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach