grzpru #1 Napisano 4 lutego 2008 Witam! To mój pierwszy post na tym forum:PA w temacie chciałbym się dowiedzieć jaką kolumne byście polecili za mała pieniądze ( 200zł ) . Interesuje mnie też jakie obecnie firmy są godne poleceniaZ góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #2 Napisano 4 lutego 2008 Witam na forumMało precyzyjne pytanie postawiłeś. Kolumna 1, raczej dwie kolumny. Za 200zł para, nowe czy używane, podstawkowe czy podłogowe. Jaki masz wzmacniacz, jego moc w W, na jakie obciążenie w Ω. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzpru #3 Napisano 4 lutego 2008 Sory że tak mało napisałem ale sam zabardzo nie wiem jakie są potrzebne informacje. To wzmaczniacz mam 60w, 8ohm (czy jak to się tam pisze) A kolumn podłogowych nie potrzebuje (o ile dobrze się orientuje to są odsłuchowe). A co dotego czy jedne czy dwie to dwie. A nowe czy używane to sam nie wiemw sumie mi to bez różnicy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GAWRON___M #4 Napisano 5 lutego 2008 A jakie potrzebujesz jak nie podlogowe to podstawkowe(monitory)tak?Bo nie rozumiem,moze same glosniki chcesz nabyc?Musisz precyzyjniej napisac. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzpru #5 Napisano 6 lutego 2008 Sory że tak zakręciłem ale potrzebuje kolumny podłogowe do 500zł max. Znalazłem na allegro coś takiego: http://www.allegro.pl/item302658818_kolumn...zja_japan_.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GAWRON___M #6 Napisano 6 lutego 2008 Slyszalem dobre opinie o starych kolumnach JVC ale....sam ich nie sluchalem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #7 Napisano 6 lutego 2008 GrzpruSłuchałem paru modeli kolumn JVC tego typu (duże monitory, a właściwie podłogowe), zarówno słabszych jak i mocniejszych.Generalnie dźwięk zrównoważony, bez większych wpadek.Jakieś 2 miesiące temu ktoś z Kolegów z Forum kupił ciut niższy model (55, też na niskotonowym 25cm, cena o jakieś 100 niższa) i jest bardzo zadowolony. Jak chcesz, to użyj opcji SZUKAJ na Forum, wpisz "kolumny JVC" i poczytaj na ten temat Te JVC z Twojego linku to wysoki model z linii podstawowej. Średnica głośnika basowgo 25cm pozwala oczekiwać niezłych niskich tonów, basreflex jak zwykle u JVC w tego typu kolumnach z przodu, co pozwala na ustawienie ich dość blisko ściany.Co do ceny - jest w miarę normalna (ani za drogo, ani specjalna okazja - bo kolumny mogą mieć już około 20 lat) i kolumny warte są takich pieniędzy.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach