wojtek213 #1 Napisano 5 lutego 2008 Witam!Jestem nowym forumowiczem. Niedawno zakupiłem używane kino domowe. Kino składa sie z amplitunera Kenwood KRF-V6030D głosników Diora (przednie) oraz Kenwooda (tylne i centralny) a także subwoofera aktywnego JBL sub125 oraz odtwarzacza DVD Panasonic. Podłączyłem już kolumny przednie i centralny oraz DVD do amplitunera wyjściem optical. Przednie głośniki i centralny podłączyłem do zakręcanych wtyków w amplitunerze front speakers i center speaker. Mam jednak pytanie do jakich wtyków w amplitunerze podłączyć głośniku tylne i szczególnie subwoofer. Zeby lepiej zobrazować to co piszę przesyłam linki gdzie zamieszczone są dokładne zdjęcia wtyków w amplitunerze i subwooferze. Z góry dzięki za odpowiedźhttp://www.allegro.pl/item306589114_jbl_su...any_bcm_ss.htmlhttp://www.allegro.pl/item298690729_kenwoo...sklep_1900.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 6 lutego 2008 Wojtek213Nie otwiera mi się zdjęcie z tyłu Kenwooda, więc parę informacji w oparciu o inny model Kenwooda:Sub podłącz kablem RCA (cinch) do gniazda L (masz L oraz R w subie, opis przy gnieździe to Line Level Input)) oraz do wyjścia w amplitunerze opisanym jako SUBWOOFER.Kolumny tylne podłącz do zacisków w amplitunerze oznaczonych jako Surround lub REAR - z opisów na tej aukcji wynika, że są .Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Johnny T #3 Napisano 6 lutego 2008 A mi to zdjęcie się otwiera Więc po mojemu to będą dolne zaciski z podpisem Surround Speakers (Orange) i (Gray) - 2 lewe to "+" i "-" prawego tylnego głośnika, a 2 prawe to "-" i "+" tylnego lewego głośnika.Myślę, że już wszystko powinno być jasne. Ale swoją drogą to i tak poszukałbym na Twoim miejscu jakiejś instrukcji, bo wiem, że ustawienia takich amplitunerów nie zawsze są intuicyjne, a bez dobrego ustawienia, możesz sporo stracić na dźwięku. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach